Mercedes 300 SLR «Uhlenhaut»: Το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον πλανήτη
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mercedes 300 SLR «Uhlenhaut»: Το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον πλανήτη

3.773 Επισκέψεις στο άρθρο (20/5/2022)

Η Mercedes 300 SLR ‘Uhlenhaut Coupe' είναι πλέον το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον πλανήτη αφού πουλήθηκε σε δημοπρασία αντί 135 εκατομμυρίων ευρώ, καταρρίπτοντας το ρεκόρ της Ferrari 250 GTO.

Έσπασε το ρεκόρ της Ferrari 250 GTO

Η Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe έγινε το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο αφού πωλήθηκε σε δημοπρασία για 135 εκατομμύρια ευρώ, συντρίβοντας το παλιό ρεκόρ που είχε η Ferrari 250 GTO όταν λέγεται πως είχε πουληθεί το 2018 για περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ.

Το αυτοκίνητο είναι ένα από τα δύο μόλις Uhlenhaut Coupe που κατασκευάστηκαν ποτέ. Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε από την RM Sotherby σε συνεργασία με τη Mercedes. Το όνομα του αγοραστή δεν έγινε γνωστό, ξέρουμε όμως πως πρόκειται για έναν μεγάλο συλλέκτη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Με 3,0 λίτρων κινητήρα απόδοσης 300+ ίππων

Η Mercedes 300 SLR βασίζεται στην W 196 R, το αυτοκίνητο με το οποίο κέρδισε μια σειρά από πρωταθλήματα Formula 1 o Juan Manuel Fangio. H 300 SLR σχεδιάστηκε από τον Rudolf Uhlenhaut και για αυτό φέρει το όνομά του. Πηγή ισχύος είναι ένας 8κύλινδρος σε σειρά κινητήρα 3,0 λίτρων που αποδίδει 302 άλογα και δίνει  την δυνατότητα στο αυτοκίνητο να πετυχαίνει τι 0-96χλμ./ώρα σε 6,9 δευτερόλεπτα. Στο οδόμετρο, το μοτέρ έχει μόνο 6.045 χιλιόμετρα.

Ένα από τα δύο με coupe οροφή

Συνολικά, είχαν κατασκευαστεί 7 αυτοκίνητα SLR αλλά μόνο δύο από αυτά είχαν κλειστή οροφή, ώστε να τρέξουν σε αγώνες αντοχής. Το αυτοκίνητο που πουλήθηκε δεν πήρε ποτέ μέρος στους αγώνες, αφού χρησιμοποιήθηκε μόνο για δοκιμές και ως μέσο μεταφοράς του Uhlenhaut. Οι δύο SLR με κλειστό cockpit ονομάστηκαν «Red» και «Blue» λόγω του διαφορετικού χρώματος που είχαν οι καμπίνες τους και στην δημοπρασία βρέθηκε αυτό με το κόκκινο εσωτερικό.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
moto