Η ενοικίαση ενός βαν ξεκινά από περίπου 60 ευρώ τη μέρα, ανάλογα το μοντέλο.

Τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα μπορεί να φανούν πολύ χρήσιμα για μετακομίσεις καθώς έχουν πολύ μεγάλη χωρητικότητα.

Ένα βαν μπορεί να αποτελέσει σημαντικό «εργαλείο» για τις διακοπές σας, καθώς μπορείτε να μεταφέρετε έξτρα εξοπλισμό, όπως είδη camping και water sports.

Μετακόμιση; Νοίκιασε ένα βαν!

21.866 Επισκέψεις στο άρθρο

Θες να μετακομίσεις, αλλά τα χρήματα που ζητάνε οι μεταφορικές σου φαίνονται πολλά; Αν λοιπόν «πιάνουν» τα χέρια σου και ακόμα «βαστάνε» τα πόδια σου, τότε μπορείς να κάνεις τη μετακόμιση μόνος σου, νοικιάζοντας ένα βαν.

Η ενοικίαση ενός επαγγελματικού αυτοκινήτου-βαν τα τελευταία χρόνια κερδίζει σημαντικό έδαφος συγκριτικά με τις παραδοσιακές μεταφορικές εταιρείες. Ο λόγος είναι πως δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες ή και εταιρείες να προγραμματίσουν και να πραγματοποιήσουν μόνοι τους μια μετακόμιση.

Για επαγγελματικούς σκοπούς
Η ενοικίαση ενός βαν είναι σημαντικό εργαλείο στα χέρια των εταιρειών, κατά βάση μικρών, οι οποίες συχνά έχουν την ανάγκη να μεταφέρουν αντικείμενα. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω μιας πιθανής μετεγκατάστασης σε άλλη έδρα, είτε επειδή απλά χρειάζονται ένα μέσο για να μεταφέρουν εξοπλισμό που αγόρασαν ή αντίστοιχα λόγω συμμετοχής σε κάποια έκθεση-εκδήλωση, το οποίο απαιτεί μια προσωρινή μεταφορά των γραφείων τους. 

Φυσικά και μεγαλύτερες εταιρείες με δικό τους στόλο είναι πιθανό κάποια στιγμή, λόγω βλάβης ή ακινητοποίησης κάποιου ιδιόκτητου οχήματος, να χρειάζονται κάποιο άλλο για να καλύψουν για λίγες μέρες τις ανάγκες τους.

Χρήσιμο και για ιδιώτες
Τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα όμως μπορεί να φανούν πολύ χρήσιμα και σε ιδιώτες. Μετά το καλοκαίρι πολλές χιλιάδες είναι οι φοιτητές-τριες που θα αφήσουν το πατρικό τους για να μετακομίσουν σε κάποια άλλη πόλη για να σπουδάσουν. Ειδικά σε αυτές τις περιπτώσεις που ο όγκος των αντικειμένων δεν είναι τεράστιος, είναι πολύ βολικό να συγκεντρώσετε όλες τις οικοσκευές πριν τη μεταγκατάσταση του παιδιού σας στο νέο του σπίτι. Φυσικά αυτό δεν αφορά μόνο τους φοιτητές, αλλά επεκτείνεται και σε όλους όσους απλά αλλάζουν σπίτι.  

Μια αντίστοιχη περίπτωση, είναι όσοι θέλουν να εξοπλίσουν-επιπλώσουν το εξοχικό τους σπίτι για τις διακοπές τους. Ή ακόμα και να αποτελέσει το όχημά σας, εφόσον είστε μεγάλη παρέα, για τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Με ένα βαν μπορείτε και να χωρέσετε περισσότερα άτομα απ` ότι σε ένα συμβατικό Ι.Χ, αλλά και να μεταφέρετε, εκτός από τις βαλίτσες σας και έξτρα εξοπλισμό, όπως είδη camping και water sports.

Γιατί να προτιμήσω βαν για μια μετακόμιση  
Ο κυριότερος λόγος για να προτιμήσετε να νοικιάσετε ένα ελαφρύ επαγγελματικό όχημα από μια μεταφορική εταιρεία είναι το κόστος. Μια μετακόμιση θα σας κοστίσει λίγες εκατοντάδες ευρώ, ενώ η ημερήσια ενοικίαση ενός βαν, έχει κόστος από 60 ευρώ, ανάλογα πάντα με το μοντέλο που θα επιλέξετε. Μάλιστα αρκετές είναι οι εταιρείες που νοικιάζουν το στόλο τους και με την ώρα, το οποίο είναι ακόμα πιο οικονομικό, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα να το παραδώσετε σε άλλη πόλη (εφόσον η εταιρεία έχει γραφεία εκεί).

 Επιπλέον έχετε τη δυνατότητα να κάνετε τον προγραμματισμό της μεταφοράς σύμφωνα με τις ανάγκες σας, καθώς σίγουρα θα βρείτε τη μέρα που θέλετε και τις ώρες που θέλετε ένα βαν προς ενοικίαση.

Υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος 
Φυσικά από την άλλη υπάρχουν και μειονεκτήματα στην ενοικίαση ενός ελαφρού επαγγελματικού οχήματος. Αρχικά θα χρειαστεί να ταλαιπωρηθείτε λίγο, αφού εσείς θα είστε αυτός που θα χρειαστεί να φορτώσετε-ξεφορτώσετε όλα τα πράγματα. Εν αντιθέσει με μια μεταφορική εταιρεία, που έχει υπαλλήλους γιΆ αυτό το σκοπό, ενώ διαθέτει και ανυψωτικά μηχανήματα, εφόσον θέλετε να μεταφέρετε τα πράγματά σας σε όροφο.

Παράλληλα μη ξεχνάτε πως αν έχετε παρά πολλά και ογκώδη αντικείμενα να μεταφέρετε, τότε είναι πιθανό να μην σας φτάνει ένα δρομολόγιο, αλλά να χρειαστείτε παραπάνω. 

INFO
Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως για την μίσθωση τους δεν χρειάζεται επαγγελματικό δίπλωμα, καθώς αρκεί ένα απλό δίπλωμα Β΄ κατηγορίας – ερασιτεχνικό, αυτό δηλαδή που έχουμε όλοι μας. 

Toyota
moto