Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
Moτέρ τρικύλινδρο ή τετρακύλινδρο; Πού κερδίζει το καθένα;
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Moτέρ τρικύλινδρο ή τετρακύλινδρο; Πού κερδίζει το καθένα;

19.062 Επισκέψεις στο άρθρο (11/3/2022)

Oι τρικύλινδροι κινητήρες έχουν κατακλύσει την αγορά, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που τους «φοβούνται» και προτιμούν με θέρμη τους τετρακύλινδρους. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κάθε κινητήρα;

Μικρό τρικύλινδρο ή άνετο τετρακύλινδρο;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πριν από λίγα χρόνια, η μία εταιρεία μετά την άλλη άρχισαν να κατασκευάζουν μικρότερους τρικύλινδρους κινητήρες, ώστε να προσφέρουν στα μοντέλα τους μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων. Το ερώτημα που τέθηκε αμέσως είναι εάν οι τρικύλινδροι κινητήρες μπορούν να προσφέρουν όλα όσα απολαμβάνουμε από τους πιο διαδεδομένους κινητήρες παγκοσμίως, που δεν είναι άλλοι από τους τετρακύλινδρους. Πάμε να δούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους: 

Ξέρετε ότι:
  • Ο τρικύλινδρος 1.000άρης EcoBoost της Ford έχει αναδειχτεί έξι φορές ως ο καλύτερος κινητήρας στα μοτέρ κάτω του 1,0 λίτρου ενώ τρεις φορές έχει πάρει το κατακτήσει το μεγάλο βραβείο του «International Engine of the Year». Στην τελευταία τελετή το 2019, ο EcoBoost αναδείχθηκε το καλύτερο μοτέρ με απόδοση κάτω από 150 άλογα.
  • Ο τετρακύλινδρος TFSI της Audi αναδείχτηκε το 2019 ως το καλύτερο μοτέρ με απόδοση από 150 έως 250 άλογα.
  • Τέσσερα βραβεία στα μοτέρ με χωρητικότητα από 1,0 έως 1,4 λίτρα έχει κατακτήσει ο τρικύλινδρος 1.200άρης PureTech του ομίλου PSA (πλέον Stellantis).

 

 

Δεν διαφέρει σημαντικά η αρχιτεκτονική τους

Πιο αποδοτικοί και «πράσινοι» οι τρικύλινδροι

Πιο «πολιτισμένοι» οι τετρακύλινδροι με ομαλή παροχή ισχύος

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ας δούμε τι καίει κάθε τύπος αυτοκινήτου: