5 φωτογραφίες »

Η Stelvio Veloce Ti, έρχεται με ακόμα πιο εντυπωσιακούς τροχούς διαμέτρου 21 ιντσών.

Νέα Alfa Romeo Stelvio Veloce Ti

8.590 Επισκέψεις στο άρθρο (10/12/2020)

Τη νέα έκδοση Veloce Ti της Stelvio παρουσίασε η Alfa Romeo, με το νέο SUV να δανείζεται δυναμικά σχεδιαστικά στοιχεία από την «καυτή» Quadrifoglio, χωρίς ωστόσο να επηρεάζεται στο ελάχιστο η κομψότητα που αποπνέει το μοντέλο.


Το ακρωνύμιο «Ti» (Turismo Internazionale) παραδοσιακά χαρακτήριζε τα πλέον πολυτελή μοντέλα της Alfa Romeo, ενώ η λέξη «Veloce» (γρήγορη), τις πιο δυνατές εκδόσεις. Η Stelvio Veloce Ti, έρχεται με ακόμα πιο εντυπωσιακούς τροχούς διαμέτρου 21 ιντσών, στοιχεία από σκούρο χρώμιο όπως η διπλή απόληξη της εξάτμισης, αλλά και τμήματα από ανθρακονήματα που βρίσκουμε μεταξύ άλλων στους εξωτερικούς καθρέπτες. Στο εμπρός τμήμα το «φιλέτο» σχήματος «V που επίσης είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα τονίζει το «scudetto», τη τριγωνική μάσκα της Alfa Romeo. Σε συνδυασμό με τις δύο εκατέρωθεν εισαγωγές  αέρα ολοκληρώνουν τη επιτυχημένη μετάβαση του «trilobo», του συνόλου της μάσκας και των εισαγωγών αέρα, για πρώτη φορά στην ιστορία της μάρκας σε ένα όχημα SUV.
 
Η καμπίνα μοιράζεται και αυτή πολλές λεπτομέρειες με τη Quadrifoglio. Τα σπορ καθίσματα από δέρμα και Alcantara, αλλά και η μαύρη επένδυση με τόνους από πραγματικές ίνες άνθρακα είναι δυο βασικά χαρακτηριστικά. Η νέα Stelvio Veloce Ti διαθέτει επίσης φιμές τζάμια με μαύρα πλαίσια.
 
Στους κινητήρες οι επιλογές είναι δύο. Οι Ευρωπαίοι πελάτες που θέλουν να αποκτήσουν τη νέα Stelvio Veloce Ti θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ του turbo τετρακύλινδρου μοτέρ βενζίνης 2.0 λίτρων 280 ίππων και του 2,2 λίτρων ντίζελ κινητήρα 210 ίππων. Αμφότεροι συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και σύστημα 4κίνησης.
 
Τέλος να σημειωθεί πως το μοντέλο εξοπλίζεται με μία σειρά συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού μεταξύ των οποίων βρίσκονται τα Lane Keeping Assist, Active Cruise Control, Traffic Sign Recognition, Traffic Jam Assist, Highway Assist και Driver Attention Assist.

Hyundai
NISSAN