Νέα Alfa Romeo Tonale: Φινετσάτη και hi-tech με έως 275 άλογα
13 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέα Alfa Romeo Tonale: Φινετσάτη και hi-tech με έως 275 άλογα

54.681 Επισκέψεις στο άρθρο (8/2/2022)

Το νέο μικρομεσαίο SUV της Alfa Romeo, η Tonale, έκανε ντεμπούτο με μπόλικη φινέτσα, πλούσιο τεχνολογικό εξοπλισμό και επιλογές με ήπια υβριδική και Plug-in υβριδική τεχνολογία. Α ναι, και σε diesel.

Ντεμπούτο για την Alfa Romeo Tonale

Η Alfa Romeo παρουσίασε τη νέα Tonale, το νέο της μοντέλο για την κατηγορία των μικρομεσαίων οικογενειακών SUV που ενσαρκώνει το αυθεντικό DNA της μάρκας. Με το όνομα να προέρχεται από το ομώνυμο πέρασμα στις Άλπεις, η Tonale σηματοδοτεί τη συνέχεια της Stelvio, του πρώτου SUV της Alfa Romeo, αποτελώντας την αφετηρία για τη μεταμόρφωση της μάρκας, σε μια νέα εποχή συνδεσιμότητας και εξηλεκτρισμένης κίνησης.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Με Έλληνα σχεδιαστή και αναφορές το παρελθόν της μάρκας

Η σχεδίαση του αυτοκινήτου παραγωγής παραμένει πιστή στο πρωτότυπο και είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής προσπάθειας των σχεδιαστών της μάρκας, μεταξύ των οποίων είναι και ο κ. Αλέξανδρος Λιώκης, lead exterior designer της Alfa Romeo Tonale. Το ιταλικό SUV έχει στοιχεία από το παρελθόν όπως για παράδειγμα οι χαρακτηριστικοί τροχοί με τις 5 στρογγυλές οπές, το ανάγλυφο κάλυμμα του πίνακα οργάνων, το τιμόνι με τις τρεις ακτίνες, το περίγραμμα των φωτιστικών σωμάτων και η χαρακτηριστική τριγωνική μάσκα «Τrilobo». Τα «3+3» φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Full-LED Adaptive Matrix, είναι επίσης εμπνευσμένα από την SZ Zagato, δημιουργούν μια χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή που είναι ορατή στο φως και στο σκοτάδι και  έχουν σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας από τα παραδοσιακά συστήματα, προσφέροντας αναβαθμισμένη λειτουργία και αισθητική. Τα πίσω φωτιστικά σώματα ακολουθούν την ίδια λογική, με μια συνεχή φωτεινή γραμμή που αγκαλιάζει το αμάξωμα και επίσης δημιουργεί μια ξεχωριστή φωτεινή υπογραφή. Στο δυναμισμό του πίσω μέρους συμβάλει και η εμπνευσμένη από την 8C Competizione σχεδίαση του παρμπρίζ.

Mε δύο τεράστιες οθόνες και NFT τεχνολογία

Το εσωτερικό είναι εμπνευσμένο από την ιστορία της μάρκας στους αγώνες, με την εστίαση να βρίσκεται στον οδηγό, ο οποίος έχει εύκολη πρόσβαση σε όλα τα χειριστήρια. Στο βασικό εξοπλισμό της Tonale περιλαμβάνεται το νέο σύστημα πολυμέσων, με προσαρμοζόμενο σύστημα Android, αλλά και υπηρεσίες που προσφέρονται ώστε το όχημα να είναι πάντα ενημερωμένο με τις τελευταίες εξελίξεις. Το σύστημα περιλαμβάνει τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 12,25 ιντσών και την κεντρική οθόνη αφής των 10,25 ιντσών, ώστε να παρέχει όλες τις πληροφορίες στον οδηγό, χωρίς να αποσπά την προσοχή του από το δρόμο. 

Σε παγκόσμια πρώτη, η Tonale, χρησιμοποιεί επίσης την τεχνολογία NFT (non-fungible token). Η τεχνολογία αυτή παρέχει ένα απόλυτα εμπιστευτικό και χωρίς δυνατότητα αλλοίωσης ιστορικό των βασικών παραμέτρων στη ζωή ενός οχήματος. Με τη συγκατάθεση του χρήστη, το σύστημα NFT καταγράφει μια σειρά δεδομένων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εγγύηση ότι το όχημα έχει συντηρηθεί σωστά, στοιχείο που επιδρά ιδιαίτερα θετικά στη μεταπωλητική αξία του οχήματος. Συνέχεια του άρθρου >>>
SPRING SEAT
NISSAN