3 φωτογραφίες »

To Sorento Yosemite.

Nέα Kia Yosemite και Zion

6.021 Επισκέψεις στο άρθρο (23/11/2020)

Δύο νέα concept που αναδεικνύουν τις off-road ικανότητες του νέου Sorento παρουσίασε η Kia.


Δύο νέα concept με την ονομασία Yosemite και Zion, που πήραν το όνομά τους από δύο εθνικά πάρκα στις ΗΠΑ, παρουσίασε η Kia. Και τα δύο αυτοκίνητα είναι βασισμένα με το Sorento X-Line και τροποποιήθηκαν από την LGE-CTE Motorsports.

To Sorento Yosemite είναι ένα crossover που έχει σχεδιαστεί για ορεινές διαδρομές και λαμβάνει ματ Pine Green χρώμα και ματ μαύρες λεπτομέρειες. Το μοντέλο έχει εξοπλιστεί επίσης με μαρσπιέ από χρώμιο, μεγάλες ράγες στην οροφή για μεταφορά εξοπλισμού, επιπλέον φώτα στην οροφή, ενισχυμένα φτερά και μεγαλύτερη προστασία των τροχών και 20άρες ζάντες με ελαστικά για κάθε έδαφος.

Το Sorento Zion είναι σε μεγάλο βαθμό πανομοιότυπο με την φίρμα να ισχυρίζεται πως είναι ιδανικό για κίνηση στην άμμο. Το χρώμα του είναι Desert Sand και συνδυάζεται με μαύρες λεπτομέρειες ενώ οι ζάντες του είναι επίσης 20 ιντσών.

Και τα δύο αυτοκίνητα βασίζονται στο Sorento X-Line που έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος κατά 211 χιλιοστά σε σχέση με τις απλές εκδόσεις, γεγονός που το κάνει ιδανικά για κίνηση σε βραχώδη τερέν.

Η παλέτα των μηχανικών συνόλων του νέου Sorento αποτελείται από plug-in υβριδικά και υβριδικά κινητήρια σύνολα με μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου. Η πρώτη υβριδική επιλογή αποτελείται από έναν 1.600άρη T-GDI τούρμπο κινητήρα βενζίνης, ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μια μπαταρία λιθίου 14,9 kWh συνολικής απόδοσης 230 ίππων και 350 Nm ροπής. Στο diesel, το νέο Sorento θα διατίθεται στην Ευρώπη με τον 4κύλινδρο Smartstream των 2,2 λίτρων με ισχύ 202 άλογα και 440 Nm ροπής σε συνδυασμό με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της φίρμας.

Toyota
moto