Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Νέα Lancia Ypsilon HF: Ηλεκτρικό hot hatch με 240 ίππους

 Σχολιάστε 
8.375 Επισκέψεις στο άρθρο (28/5/2024)
Νέα Lancia Ypsilon HF: Ηλεκτρικό hot hatch με 240 ίππους
13 Φωτογραφίες »

- Στην αγορά το Μάιο του 2025 η πρώτη σπορ Lancia εδώ και δεκαετίες
- Αποδίδει 240 άλογα και κάνει το 0-100 σε 5,8 δλ.
- Με τα θρυλικά χρώματα Martini το rally car με όνομα Ypsilon Rally 4 HF
- Βενζινοκίνητη με 212 άλογα η Ypsilon Rally 4 HF

Στην αγορά το Μάιο του 2025 η πρώτη σπορ Lancia εδώ και δεκαετίες

Στην αποκάλυψη του πρώτου hot hatch της νέας της εποχής με όνομα Ypsilon HF αποκάλυψε η Lancia ενόψει του εμπορικού του λανσαρίσματος που θα αργήσει σχετικά, θα γίνει το Μάιο του 2025. Η ιταλική φίρμα δεν παρέλειψε να υποσχεθεί πως τα επόμενα μοντέλα της Lancia, όπως η Gamma και η Delta, θα λάβουν επίσης HF εκδόσεις. 

Η Ypsilon HF ξεχωρίζει από την απλή της έκδοση χάρη στην τοποθέτηση νέου μπροστινού προφυλακτήρα, στον οποίο ενσωματώνονται μεγαλύτεροι και πιο σπορτίφ σε σχεδίαση αεραγωγοί αλλά και το θρυλικό έμβλημα της έκδοσης. Οι θόλοι έχουν ενισχυθεί, οι πολυάκτινες ζάντες είναι καινούριες, ενώ στο πίσω μέρος, το οποίο η Lancia παρέλειψε να μας αποκαλύψει, περιμένουμε να δούμε αεροτομή και σπορτίφ διαχύτη.

Αποδίδει 240 άλογα και κάνει το 0-100 σε 5,8 δλ.

Το κινητήριο σύνολο της Ypsilon HF είναι αμιγώς ηλεκτρικό και αποτελείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ τοποθετημένο μπροστά με ισχύ 240 άλογα και μια μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh. Το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται τώρα σε 5,8 δευτερόλεπτα. Το αυτοκίνητο είναι επίσης χαμηλωμένο σε ανάρτηση και έχει μεγαλύτερο μετατρόχιο, ώστε να έχει καλύτερα κρατήματα στις στροφές.  

Με τα θρυλικά χρώματα Martini το rally car με όνομα Ypsilon Rally 4 HF


Η Lancia παρουσίασε επίσης και την Ypsilon Rally 4 HF που σηματοδοτεί την επιστροφή της μάρκας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και πρόκειται να συμμετέχει στην κατηγορία R4. Το highlight είναι τα νέα χρώματα Martini, ενώ ακόμη μπορούμε να δούμε πως το αυτοκίνητο έχει επίσης δύο αεραγωγούς στις δύο άκρες του καπό για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα, έναν αεραγωγό στην οροφή, σετ από άσπρες πολυάκτινες ζάντες και το bodykit της Ypsilon HF.

Βενζινοκίνητη με 212 άλογα η Ypsilon Rally 4 HF

Σε αντίθεση με την Ypsilon HF, η rally έκδοση τροφοδοτείται από έναν αναβαθμισμένο 1.200άρη turbo κινητήρα βενζίνης με ισχύ 212 άλογα, ο οποίος συνεργάζεται με 5άρι μηχανικό κιβώτιο και διαφορετικό περιορισμένης ολίσθησης. Νέα είναι η ρύθμιση της ανάρτησης και τα φρένα είναι πιο δυνατά, ενώ η μάρκα παρουσίαση και το logo με το οποίο θα λαμβάνουν χώρα στους αγώνες τα μελλοντικά αγωνιστικά της οχήματα.

Πότε θα γίνει το ντεμπούτο του αγωνιστικού Ypsilon Rally 4 HF δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό. Θυμίζουμε πως η Lancia είναι η πιο επιτυχημένη μάρκα στο WRC με 10 πρωταθλήματα Κατασκευαστών.

EURONCAR KALYTERA XEIROTERA VANS
KIA