Ο πρόβολος μέχρι και τις πρώτες κολώνες είναι βαμμένος σε μπλε satin χρώμα, το κέντρο του αμαξώματος είναι σε γκρι-μαύρο χρώμα ενώ όσο πηγαίνουμε προς τα πίσω, η GranCabrio γίνεται… άσπρη.

Nέα Maserati Zeda

2.953 Επισκέψεις στο άρθρο (12/11/2019)

«Αντίο» στην GranTurismo με ένα μοναδικό one-off αυτοκίνητο που είναι βαμμένο σε τρία χρώματα λέει η Maserati.


Ένα μοναδικό one-off αυτοκίνητο με το όνομα Zeda για να τιμήσει το τέλος παραγωγής της Maserati GranTurismo και GranCabrio κατασκεύασε η ιταλική φίρμα.

Το αυτοκίνητο έχει συνολικά τρία χρώματα με το καθένα να διαδέχεται το άλλο πολύ αρμονικά. Ο πρόβολος μέχρι και τις πρώτες κολώνες είναι βαμμένος σε μπλε satin χρώμα, το κέντρο του αμαξώματος είναι σε γκρι-μαύρο χρώμα ενώ όσο πηγαίνουμε προς τα πίσω, η GranCabrio γίνεται…. άσπρη! Η Μaserati προχώρησε σε αυτή την δημιουργία θέλοντας να σηματοδοτήσει τον ερχομό μιας νέας εποχής για την φίρμα.

H oνομασία Zeda προήλθε από την προφορά του γράμματος Ζ στην διάλεκτο των ντόπιων στην Modena της Ιταλίας, με την φίρμα να θέλει να δείξει πως «μετά από κάθε τέλος υπάρχει μια καινούρια αρχή». Το εργοστάσιο στο οποίο παράγονταν τα δύο μοντέλα θα ασχοληθεί με την παραγωγή ενός νέου σπορ αυτοκινήτου το 2020 που θα έχει έμπνευση από το Alfieri Concept. Tα πλάνα της φίρμας περιλαμβάνουν ακόμη το φρεσκάρισμα των Ghibli, Levante και Quatrroporte, τον ερχομό ενός νέου crossover και τη νέα γενιά των GranTurismo και Quattroporte το 2022. Η νέα Levante θα φτάσει το 2023.

Η GranTurismo ντεμπούταρε το 2007 στην Έκθεση της Γενεύης με την GranCabrio να προστίθεται στην γκάμα το 2009 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Και τα δύο αυτοκίνητα σχεδιάστηκαν από την Pininfarina και είχαν V8 μοτέρ ανεπτυγμένο σε συνεργασία με την Ferrari. Συνολικά, πουλήθηκαν 28.805 coupe και 11.715 cabrio αυτοκίνητα.
 

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda