Την επίσημη αποκάλυψη της νέας Rolls Royce Cullinan πραγματοποίησε η εταιρεία.

Το μοντέλο είναι το πρώτο SUV της μάρκας.

Η νέα Rolls Royce Cullinan είναι το δεύτερο μοντέλο που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα αλουμινίου «Architecture of Luxury».

Κάτω από το καπό κρύβεται ο V12 twin-turbo κινητήρας 6.75 λίτρων, που προσφέρει 571 ίππους και 850Nm ροπής.

Νέα Rolls Royce Cullinan

3.358 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2018)

Την επίσημη αποκάλυψη της νέας Rolls Royce Cullinan, πραγματοποίησε η εταιρεία συστήνοντας στο ευρύ κοινό το πρώτο SUV της μάρκας, το οποίο όπως κάθε Rolls Royce δίνει έμφαση στην πολυτέλεια.

Ξεκινώντας από το εξωτερικό μέρος, όπως βλέπουμε το μοντέλο έχει λάβει ένα εμπρόσθιο μέρος που θυμίζει έντονα τη σχεδιαστική λογική της μάρκας με ορθογώνια παραλληλόγραμμα φωτιστικά σώματα και μια ευρεία γρίλια. Στο κάτω μέρος έχουν εγκατασταθεί αεραγωγοί, ενώ το σήμα της φίρμας παίρνει κανονικά θέση στο καπό. Πηγαίνοντας προς τα πίσω συναντάμε τις αντικριστά ανοιγόμενες πόρτες, ενώ στο πίσω μέρος έχουν πάρει θέση κάθετα τοποθετημένα ορθογώνια φώτα, ενώ την προσοχή τραβάει και οι δύο απολήξεις του συστήματος εξάτμισης στα άκρα του προφυλακτήρα.
 
Η νέα Rolls Royce Cullinan είναι το δεύτερο μοντέλο που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα αλουμινίου «Architecture of Luxury», έχοντας μήκος 5.341 χιλιοστά, πλάτος 2.164 χιλιοστά και ύψος 1.835 χιλιοστά, ενώ το μεταξόνιό της μετριέται στα 3.295 χιλιοστά και το βάρος της στα 2.660 κιλά.
 
Σε ότι αφορά τη μονάδα ισχύος κάτω από το καπό κρύβεται ο V12 twin-turbo κινητήρας 6.75 λίτρων, που προσφέρει 571 ίππους και 850Nm ροπής διαθέσιμα από τις 1.600 σ.α.λ, με την εταιρεία να αναφέρει πως η τελική ταχύτητα φτάνει στα 250 χλμ./ώρα. Η ισχύς διανέμεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός νέου συστήματος τετρακίνησης.
 
Περνώντας στο εσωτερικό όπου κυρίαρχο ρόλο παίζει η πολυτέλεια, ο χώρος αποσκευών μπορεί να φιλοξενήσει 560 λίτρα τα οποία μπορούν να αυξηθούν σε 600 αν αφαιρεθεί η εταζέρα. Για αυτούς που ούτε αυτός ο χώρος είναι αρκετός για πρώτη φορά σε μία Rolls Royce, τα πίσω καθίσματα διπλώνονται, δημιουργώντας χωρητικότητα 1.930 λίτρων με μήκος φόρτωσης 2.245 χιλιοστά. Μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα μέσο ενός τζαμιού ο χώρος αποσκευών να απομονωθεί από την καμπίνα και έτσι ακόμα και φορτωμένο το SUV είναι ικανό να προσφέρει ένα ήσυχο ταξίδι.

Από κει και πέρα το τιμόνι είναι πιο παχύ από τα άλλα μοντέλα, ενώ το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης φιλοξενείται σε μία οθόνη αφής, ενώ δεν γίνεται λόγος για τα δερμάτινα και ξύλινα στοιχεία που «λούζουν» της καμπίνα.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα Rolls Royce Cullinan χαμηλώνει αυτόματα κατά 40 χιλιοστά προκειμένου να μπει πιο εύκολα ο επιβάτης στη καμπίνα, ενώ όπως θα περιμένατε συνοδεύεται με πολλά προηγμένα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας οδηγού.
 
Τέλος να αναφέρουμε πως όποιος επιθυμεί να αποκτήσει το Cullinan θα πρέπει προτού δει τον κατάλογο με τον προαιρετικό εξοπλισμό να καταβάλει το ποσό των 325.000 δολαρίων (περίπου 274.000 ευρώ).         

Toyota
test center