Νέα βασική Aston Martin DBX με 435 ίππους
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέα βασική Aston Martin DBX με 435 ίππους

2.341 Επισκέψεις στο άρθρο (16/11/2021)

Μία νέα βασική έκδοση της DBX παρουσίασε η Aston Martin, η οποία έρχεται εξοπλισμένη με τον ήπια υβριδικό 6κύλινδρο τούρμπο κινητήρα 3,0 λίτρων της Mercedes-AMG.

Ήταν γνωστό εδώ και αρκετό καιρό πως η Aston Martin ετοίμαζε μία νέα έκδοση της DBX για να καθίσει στη βάση της γκάμας της και πλέον το εν λόγω μοντέλο είναι παρών, αν και σε πρώτη φάση θα είναι διαθέσιμο στην αγορά της Κίνας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Με το 3λιτρο τούρμπο μοτέρ της Mercedes-AMG

Η νέα, βασική Aston Martin DBX αφήνει στην άκρη το V8 μοτέρ που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για να λάβει τον ήπια υβριδικό 6κύλινδρο σε σειρά τούρμπο κινητήρα 3,0 λίτρων της Mercedes-AMG. Το εν λόγω μοτέρ προσφέρει 435 άλογα και 520 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων που στέλνει την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς. Το SUV μπορεί να σπριντάρει από στάση έως τα 100 χλμ,/ώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 259 χλμ./ώρα.
 

Μειωμένη κατανάλωση στα 10,5 λτρ./100 χλμ.

Μπορεί η ήπια υβριδική παραλλαγή της Aston Martin DBX να χάνει σε επιδόσεις, σε σύγκριση με το V8 μοντέλο, όμως η βρετανική μάρκα επισημαίνει την οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου. Μάλιστα κάνει λόγο πως οι μετρήσεις της έδειξαν συνδυασμένη κατανάλωση 10,5 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα (WLTP), αριθμός σημαντικά μειωμένος σε σχέση με τα 14,3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα τοy V8 μοτέρ.
 
Η DBX με το εξακύλινδρο μοτέρ εξοπλίζεται παράλληλα από ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης που προέρχεται από τη Mercedes-AMG, άξονα μετάδοσης κίνησης από ανθρακονήματα, προσαρμοζόμενη αερανάρτηση και ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αντιστρεπτικές ράβδους.  
 
Εξωτερικά το μοντέλο λαμβάνει μία σειρά από μοναδικούς τροχούς μεγέθους από 21 έως 23 ίντσες. Παράλληλα το διακριτικό «Straight-Six», πίσω από τα μπροστινά φτερά το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μοντέλα.
 

Αρχικά διαθέσιμη στην Κίνα

Η τιμή της Aston Martin DBX Straight-Six στην Κίνα ξεκινά από τα 1,898 εκατομμύρια κινεζικά γιουάν, δηλαδή περίπου 260.000 ευρώ.

Νέα βασική έκδοση για την DBX.
-Με το 3λιτρο τούρμπο μοτέρ της Mercedes-AMG.
-Κατανάλωση στα 10,5 λτρ./100 χλμ.
-0-100 χλμ,/ώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα.
Αρχικά στην κίνα με τιμή από 261.000 ευρώ. Τα αξίζει τα λεφτά της;  

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

peugeot
citroen