Στην S έκδοση το νούμερο κατεβαίνει κατά ένα δέκατο (3,9 δλ) στο 0-100 χλμ./ώρα.

Οι S εκδόσεις θα φορούν τις μεγαλύτερες των 19 ιντσών και οι δαγκάνες θα έχουν κόκκινη απόχρωση.

Τα δύο μοντέλα αποκτούν ακόμα πιο σπορ στυλ.

Η καμπίνα της AMG A 45 S.

Τα δύο μοντέλα αποκτούν ακόμα πιο σπορ στυλ.

Οι S εκδόσεις θα φορούν τις μεγαλύτερες των 19 ιντσών και οι δαγκάνες θα έχουν κόκκινη απόχρωση.

Η καμπίνα της AMG CLA 45 S.

Ιδού οι νέες Mercedes AMG A 45 & CLA 45

27.990 Επισκέψεις στο άρθρο (4/7/2019)

Με τον ισχυρότερο 4κύλινδρο turbo κινητήρα στον κόσμο θα προσφέρονται οι AMG 45 εκδόσεις των A-Class και CLA. Νέο στοιχείο η S έκδοση με τους 421 ίππους και η προσθήκη Drift mode!


H Μercedes αποφάσισε να δώσει δυναμικό παρών στην Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood μέσω της παρουσίασης των AMG 45 εκδόσεων υψηλών επιδόσεων για τις νέες Α-Class και CLA. Σαν να μην έφτανε αυτό, αντίθετα με την προηγούμενη γενιά, τα δύο μοντέλα παρουσιάστηκαν στην  νέα «S» έκδοση που προσφέρει μεγαλύτερη ιπποδύναμη και πιο επιθετική εμφάνιση.

Σε σχέση με τις AMG 35 εκδόσεις, τα δύο μοντέλα αποκτούν ακόμα πιο σπορ στυλ τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος. Οι διαφορές στον πρόβολο περιλαμβάνουν κυρίως τη νέας σχεδίασης γρίλια και τους ελαφρώς αλλαγμένους αεραγωγούς ενώ στο πίσω μέρος, οι δύο απολήξεις των AMG 35 έχουν γίνει τέσσερις και η αεροτομή έχει μεγαλώσει σε μέγεθος. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι απλές AMG A 45 και AMG CLA 45 θα πατούν πάνω σε 18άρες ζάντες αλουμινίου και οι δαγκάνες θα έχουν γκρι χρώμα ως στάνταρ ενώ οι S εκδόσεις θα φορούν τις μεγαλύτερες των 19 ιντσών και οι δαγκάνες θα έχουν κόκκινη απόχρωση.

Kάτω από το καπό και των δύο μοντέλων βρίσκεται ο ισχυρότερος τετρακύλινδρος turbo κινητήρας στον κόσμο. Ο M139 κινητήρας, όπως είναι γνωστός στους διαδρόμους των εγκαταστάσεων του Αφάλτερμπαχ, χωρητικότητας 1.991 κ.εκ. προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος: τη «μικρή» με 387 άλογα και 480 Nm ροπής και την κορυφαία στην έκδοση S με 421 ίππους και 500 Nm ροπής πάντα σε συνδυασμό με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και το σύστημα τετρακίνησης 4ΜΑΤΙC.

Στον τομέα των επιδόσεων, η «απλή» A 45 χρειάζεται 4 δευτερόλεπτα για να πετύχει από στάση τα 100 χλμ./ώρα με μέγιστη τελική τα 250 χλμ./ώρα (270 με το AMG Drivers Package). Στην S έκδοση το νούμερο κατεβαίνει κατά ένα δέκατο (3,9 δλ) στο 0-100 χλμ./ώρα.

Από την άλλη πλευρά, η CLA 45 και η CLA 45 S είναι κατ αντιστοιχία ένα δέκατο του δευτερολέπτου πιο αργές από τις αντίστοιχες AMG εκδόσεις της A-Class εξαιτίας του μεγαλύτερου βάρους. Συγκεκριμένα, η «απλή» CLA 45 κάνει το 0-100 σε 4,1 δευτερόλεπτα ενώ η CLA 45 S ολοκληρώνει το σπριντ σε 4 δλ. Η μέγιστη τελική ταχύτητα είναι ίδια με αυτή των AMG A 45.

Tέλος, όσον αφορά το πολυαναμενόμενο Drift mode, θα προσφέρεται στάνταρ στις εκδόσεις S και ως προαιρετική επιλογή στις απλές εκδόσεις και θα ενεργοποιείται επιλέγοντας το mode Race, απενεργοποιώντας το ESP και βάζοντας το κιβώτιο στο manual.
 

Mercedes
test center