Νέες φωτογραφίες από το εσωτερικό της CLA Concept της Mercedes

Νέες φωτογραφίες από το εσωτερικό της CLA Concept της Mercedes

3.661 Επισκέψεις στο άρθρο (11/1/2024)

- Η ηλεκτρική CLA Concept αναμένεται να παρουσιαστεί το 2025
- Έρχεται με οθόνη αφής που πιάνει όλη την κονσόλα και πιθανώς ολόκληρο το ταμπλό
- Δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στην σχεδίαση του τιμονιού

Η ηλεκτρική CLA Concept αναμένεται να παρουσιαστεί το 2025

Η Mercedes-Benz πήγε στην CES του Las Vegas και έφερε μαζί της μια καμουφλαρισμένη CLA, που αναμένεται να παρουσιαστεί εξ ολοκλήρου το 2025. Ήδη έχουμε μιλήσει για αυτό το νέο ηλεκτρικό μοντέλο, την CLA Concept, που ετοιμάζει η premium γερμανική μάρκα. Θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MMA (Mercedes-Benz Modular Architecture).  Επίσης, όπως έχουν επιβεβαιώσει διοικητικά στελέχη της, θα έχει αρχιτεκτονική 800 Volt, θα υποστηρίζει φόρτιση έως 250 kW, που θα της επιτρέπει να έχει αυτονομία 400 χιλιομέτρων με μόλις 15 λεπτά στην πρίζα. Η ουσία όμως της είδησης, είναι για τις φωτογραφίες από το νέο εσωτερικό της CLA που είδαν το φακό της δημοσιότητας. Παρότι τμήμα του ταμπλό ήταν καλυμμένο, τα όσα φαίνονται μαρτυρούν μεγάλες αλλαγές σε σύγκριση με την τωρινή έκδοση της CLA που βγήκε το 2024.

Έρχεται με οθόνη αφής που πιάνει όλη την κονσόλα και πιθανώς ολόκληρο το ταμπλό

Η Mercedes-Benz μίλησε στην CES για το νέο ψυχαγωγικό και ενημερωτικό σύστημα MBUX που ετοιμάζει για τα αμάξια της και θα έχει λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης. Με τις καινούργιες φωτογραφίες βλέπουμε που θα στεγάζεται το νέο αυτό σύστημα στην CLA Concept. Πάει η ενιαία οθόνη που ξεκινούσε από το καντράν και έφτανε μέχρι το κέντρο του ταμπλό της τωρινής CLA. Πάνε επίσης και οι τρείς κυκλικοί αεραγωγοί του air condition που βρίσκονταν κάτω από την οθόνη. Ολόκληρος ο χώρος της κονσόλας της νέας CLA είναι μια μεγάλη οθόνη αφής. Λόγω των καλυμμάτων, είναι άγνωστο αν η οθόνη αυτή συνεχίζει και πιάνει όλον τον χώρο του ταμπλό, μπροστά από τον συνοδηγό.

Δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στην σχεδίαση του τιμονιού

Το τιμόνι της νέας CLA μοιάζει να είναι σχεδόν ολόιδιο με αυτό της τωρινής. Το καντράν πίσω από το τιμόνι όμως φαίνεται ότι είναι ανασχεδιασμένο. Η οθόνη πληροφοριών, προεξέχει αρκετά περισσότερο από αυτήν της τωρινής και μοιάζει με τάμπλετ. Η νέα θέση των αεραγωγών του air condition θα είναι ανάμεσα στην οθόνη και την κεντρική κονσόλα.

TI LINGLONG AGORAZO
skoda