3 φωτογραφίες »

Η Apex ισχυρίζεται ότι η ηλεκτρική μπαταρία χωρητικότητας 90 kWh προσφέρει ισχύ 650 ίππων.

Nέο Apex AP-0

2.391 Επισκέψεις στο άρθρο (16/3/2020)

Αυτό είναι το πλήρως ηλεκτρικό Apex AP-0 που συνδυάζει ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο με χαρακτηριστικά αγωνιστικού αυτοκινήτου.


Το AP-0 είναι εξοπλισμένο με αυτόνομα συστήματα αυτονομίας Επιπέδου 3.

Το AP-0 είναι εξοπλισμένο με αυτόνομα συστήματα αυτονομίας Επιπέδου 3.


To νέο της μοντέλο με την ονομασία AP-0 παρουσίασε η Apex κάνοντας λόγο πως έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Βρετανό Guy Colborne ως ένα road legal αυτοκίνητο με έμπνευση από μηχανοκίνητους αγώνες.

Η Apex ισχυρίζεται ότι η ηλεκτρική μπαταρία χωρητικότητας 90 kWh προσφέρει ισχύ 650 ίππων και δίνει την δυνατότητα στο AP-0 να πετύχει το σπριντ μέχρι τα 100 χλμ./ώρα σε 2,3 δευτερόλεπτα με την μέγιστη τελική ταχύτητα να ορίζεται στα 305 χλμ./ώρα επωφελούμενο κυρίως από την εκτενή χρήση ανθρακονήματος που κρατά το βάρος του χαμηλά στα 1.200 κιλά. Η ηλεκτρική του αυτονομία θα είναι αρκετή στα 515 χιλιόμετρα ενώ θα χρειάζονται μόνο 15 λεπτά για να επαναφορτιστεί η μπαταρία στο 80% της χωρητικότητάς της.

Το AP-0 είναι εξοπλισμένο με αυτόνομα συστήματα αυτονομίας Επιπέδου 3, το οποίο περιλαμβάνει σύστημα αυτόματης πέδησης και σύστημα διατήρησης οδήγησης σε μια λωρίδα κυκλοφορίας. Η Apex αναφέρει ότι το AP-0 μπορεί να χαρακτηριστεί και ως αυτοκίνητο με αυτόνομα συστήματα Επιπέδου 4 όταν γίνεται «ασφαλώς εφικτό».

Η Apex διευθύνεται από δύο αδέλφια με έδρα το Χονγκ Κονγκ, τον Jason και τον Gary Leung, αλλά η εταιρεία θα έχει τις εγκαταστάσεις κοντά στο Woking. Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες στο εργοστάσιό της, οι γραμμές παραγωγής θα μπορούν να κατασκευάσουν έως και 500 AP-0 ανά έτος.
 

DEH PASXA
test center