4 φωτογραφίες »

Το αυτοκίνητο θα διατίθεται μόνο με το Phoenix Yellow χρώμα.

Nέο Honda Civic Type R Limited Edition

3.922 Επισκέψεις στο άρθρο (20/2/2020)

H Honda αναφέρει πως η έκδοση Limited Edition είναι αυτή που πρέπει να επιλέξει κάποιος αν θέλει να βάλει το Civic Type R στην πίστα. Πάρτε μάτι το ελαφρωμένο hot-hatch!

HONDA: Ηλεκτρισμένη γκάμα σε όλα τα μοντέλα


Μια νέα έκδοση Limited Edition για το ανανεωμένο Civic Type R παρουσίασε η Honda, κάνοντας λόγο πως πρόκειται για το κορυφαίο Type R για την πίστα. Η παραγωγή θα περιοριστεί στα 700 αυτοκίνητα, με τα 600 από αυτά να αφορούν τις ΗΠΑ και τα υπόλοιπα 100 την αγορά της Ευρώπης.

Το ευρωπαϊκών προδιαγραφών Civic Type R Limited Edition είναι σύμφωνα με την Honda 47 κιλά ελαφρύτερο από το «απλό» Type R ακόμα και αν συνεχίζει να εξοπλίζεται με πίσω καθίσματα. Είναι γεγονός πάντως πως από το αυτοκίνητο έχει αφαιρεθεί το σύστημα infotainment και το air-condition. Το αυτοκίνητο θα διατίθεται μόνο με το Phoenix Yellow χρώμα και θα συνδυάζεται με μαύρη οροφή, μαύρους καθρέπτες κ.α.

Στο τεχνικό κομμάτι, το Civic Type R Limited Edition εξοπλίζεται με νέα γεωμετρία στην ανάρτηση με ειδικά αμορτισέρ και νέο σύστημα διεύθυνσης που προσφέρει μεγαλύτερο έλεγχο και περισσότερη πληροφόρηση. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Type R αυτό είναι το «πιο δυναμικό εμπροσθιοκίνητο hatchback στην αγορά».

Αλλαγές κάτω από το καπό δεν υπάρχουν καθώς ο 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 320 ίππων και 400 Nm ροπής συνεχίζει να δίνει το παρών. Οι τιμές θα ανακοινωθούν σύντομα καθώς το εμπορικό λανσάρισμα της έκδοσης θα γίνει το καλοκαίρι.