Νέο Lada XRay Cross με κάτω από 10 χιλιάρικα!

32.984 Επισκέψεις στο άρθρο (7/11/2018)

Η Lada ανακοίνωσε τις τιμές για το λανσάρισμα του νέου XRay που συνδυάζει τις αρετές ενός Crossover με τις compact διαστάσεις και τιμή που μοιάζει αστείο και ξεκινά αρκετά κάτω από τις 10.000 ευρώ.

Το νέο Lada XRay Cross κάνει το εμπορικό του ντεμπούτο λίγους μήνες μετά την παρουσίαση του πρωτότυπου 4x4 Vision, που πρόκειται όπως όλα δείχνουν να αποτελέσει τον διάδοχο του θρυλικού Niva. Νωρίτερα, μάλιστα, μέσα στη χρονιά σας είχαμε παρουσιάσει και τις τιμές στις οποίες προσφέρεται το έταιρο Crossover της μάρκας, το Lada Vesta Cross sedan που συνδυάζει τα crossover χαρακτηριστικά με τους χώρους ενός σεντάν και κόστος κτήσης που ξεκινά κάτω από 10.500 ευρώ.

Αναφορικά με το XRay Cross βασίζεται στην πλατφόρμα B0 στην οποία «πατάει» και το Dacia Sandero και έχει απόσταση ρεκόρ από το έδαφος (215 χλστ.) για τα δεδομένα της μάρκας. Στο πεδίο των διαστάσεων έχει 4.171 χλστ. μήκος, ενώ το μεταξόνιο του ορίζεται στα 2.592 χλστ., Έπειτα, περνώντας στο μηχανικό σύνολο του ρώσικου crossover, εκεί εδρεύει ο τετρακύλινδρος ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 1,8 λτ. απόδοσης 122 ίππων, της downgraded εκδοχής του μοτέρ που εφοδιάζει το Vesta Sport. Για τη μετάδοση έχει επιστρατευθεί ένα μηχανικό κιβώτιο 5 ταχυτήτων που μεταδίδει την κίνηση στους εμπρόσθιους τροχούς.
 

Σε ό,τι αφορά τα εξοπλιστικά επίπεδα στα οποία θα διατίθεται το XRay Cross υπάρχουν τρεις επιλογές: Classic, Comfort και Luxe με τις τιμές να ξεκινούν από τις 729.000 ρούβλια, ήτοι περί τις 9.627 ευρώ. Το βασικό πακέτο Classic έχει μεταξύ άλλων στη φαρέτρα του 2 αερόσακους, συναγερμό,  φιμέ τζάμια, ζάντες 17 ιντσών, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, πίσω δισκόφρενα, ESP και hill assist, LED φώτα ημέρας κ.α. Από εκεί και πέρα μπορεί υπάρχει και το έξτρα πακέτο Optima, το οποίο μπορεί να προστεθεί στη βασική Classic έκδοση ανεβάζοντας την τιμή στις 766.900 ρούβλια (10.128 ευρώ) και περιλαμβάνει air condition, πολυλειτουργικό τιμόνι, infotainment με όλες τις ευκολίες διασυνδεσιμότητας (AUX, Bluetooth, USB κ.λπ.). Επιπλέον, σημειώνεται πως, το κόστος αγοράς για τις εκδόσεις Comfort και Luxe αρχίζει από τις 809.900 ρούβλια (10.696 ευρώ) και 859.900 ρούβλια (11.356 ευρώ).

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως το νέο Crossover της Lada έχει ήδη φτάσει στις αντιπροσωπείες της μάρκας στη Ρωσία από τις 3 Νοεμβρίου.

SPRING SEAT
NISSAN