Νέο Lexus RX – Πρώτη φορά και ως PHEV με 371 ίππους
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο Lexus RX – Πρώτη φορά και ως PHEV με 371 ίππους

16.475 Επισκέψεις στο άρθρο (1/6/2022)

Πρεμιέρα έκανε το ολοκαίνουργιο Lexus RX, διαθέτοντας ευχάριστη εμφάνιση, προηγμένη τεχνολογία και για πρώτη φορά plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Νέα εμφάνιση

Στην αποκάλυψη του νέου RX προχώρησε η Lexus προκειμένου το πολυτελές SUV να συνεχίσει την πορεία του στις αγορές ακόμα πιο αναβαθμισμένο και τεχνολογικά προηγμένο. Εξωτερικά, το RX υιοθετεί μια πιο έντονη εμφάνιση, με τη μάσκα να πλαισιώνεται από νέους προβολείς και αιχμηρά φώτα ημέρας. Οι στρογγυλεμένοι θόλοι των τροχών φιλοξενούν από κάτω ζάντες 19 ιντσών ως στάνταρ, ενώ διαθέσιμοι είναι και τροχοί 21 ιντσών. Στο πίσω μέρος οι αλλαγές είναι πιο εμφανείς σε σχέση με το παλιό μοντέλο, με βασικότερο χαρακτηριστικό τα πίσω φώτα που συνδέονται πλέον με μια λεπτή φωτιζόμενη λωρίδα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Εσωτερικό με οθόνες έως και 14 ιντσών

Στο εσωτερικό το RX ακολουθεί τα βήματα του NX και διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων καθώς και ολοκαίνουργιο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης της Lexus, το οποίο είναι πιο προηγμένο από το προηγούμενο. Η οθόνη 14 ιντσών θα είναι προαιρετική, ενώ αυτή του βασικού εξοπλισμού μετράται στις 9,8 ιντσών. Από κει και πέρα το ταμπλό έχει λάβει κομψή σχεδίαση, ενώ ο επιλογέας ταχυτήτων διαθέτει μίνιμαλ σχεδίαση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει και η πανοραμική γυάλινη οροφή και το head-up display. Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στο γεγονός πως όλα τα Lexus RX διαθέτουν το Lexus Safety System+ 3.0. Η σουίτα συστημάτων ασφαλείας περιλαμβάνει πλήθος από ξεχωριστά χαρακτηριστικά ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού. Στις hi-tech λειτουργίες αλλά προαιρετικά περιλαμβάνεται και το σύστημα Advanced Park.

Νέα πλατφόρμα και μεγαλύτερο μεταξόνιο

Το νέο Lexus RX βασίζεται στην πλατφόρμα GA-K, η οποία είναι κοινή με τα ES και NX. Η νέα πλατφόρμα επιτρέπει αυξημένη ακαμψία και εξοικονόμηση βάρους έως και 90 κιλά. Παράλληλα μεγαλώνει το μεταξόνιο κατά 60 χιλιοστά (2.850 χλστ.) σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο τη στιγμή που το συνολικό μήκος του αυτοκινήτου παραμένει στα 4.890 χιλιοστά (πλάτος 1.920 χλστ. και ύψος 1.710 χλστ.).

Συνέχεια του άρθρου >>>
PEIRAIOS LEASING
NISSAN