Ψηφιακό σχέδιο για το πως θα μοιάζει το επόμενο Peugeot 3008 από το γαλλικό AutoPlus.

Ψηφιακό σχέδιο για το πως θα μοιάζει το επόμενο Peugeot 3008 από το γαλλικό AutoPlus.

Νέο Peugeot 3008: Πιο κομψό και ηλεκτρικό, έρχεται το 2023

26.594 Επισκέψεις στο άρθρο (11/8/2022)

Το επόμενο Peugeot 3008 θα πει αντίο στο diesel, θα είναι διαθέσιμο με πολλές υβριδικές επιλογές ενώ θα προσφερθεί και με αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα.

Έρχεται το 2023 το επόμενο Peugeot 3008

Η άφιξη του 3008 αποτέλεσε εμπορική επιτυχία για την Peugeot σε Ελλάδα και Ευρώπη και η φίρμα έχει αρχίσει ήδη να ετοιμάζει τον αντικαταστάτη του. Το επόμενης γενιάς 3008 δεν θα αναστατώσει τους πιστούς πελάτες της γαλλικής φίρμας, αφού, σχεδιαστικά, θα πρόκειται, για μια εξελιγμένη έκδοση του προηγούμενου, παρά το γεγονός πως θα βασίζεται πάνω σε μια ολοκαίνουρια πλατφόρμα και θα προσφέρει μια πιο πλήρη γκάμα κινητήρων συνόλων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Με τρεις «νυχιές» και πιο μυώδες

Όπως μπορούμε να δούμε στην ψηφιακή εικόνα του AutoPlus, στο επόμενο 3008, οι σχεδιαστές της φίρμας θα προσπαθήσουν να τονίσουν ακόμη περισσότερο τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Στον πρόβολο, η γρίλια θα εκτείνεται σε όλη την μάσκα, ενώ πιο πάνω θα δούμε ξανά λεπτά φωτιστικά σώματα που όμως αυτή την φορά θα έχουν στην άκρη του τρεις «νυχιές». Η γρίλια φαίνεται πως δεν θα μεγαλώσει σε μέγεθος, αντίθετα με τους αεραγωγούς στην άκρη του προφυλακτήρα. Στο πλάι, το νέο 3008 θα είναι πιο γραμμωμένο και μυώδες και ίσως λίγο περισσότερο coupe, ενώ πίσω, τα φωτιστικά σώματα θα ενώνονται για μια ακόμη φορά με μια μαύρη φάσα, η οποία θα είναι πλέον πιο λεπτή.

Τέλος το diesel, με υβριδικές επιλογές για κάθε γούστο

Μπορεί το επόμενο 3008 να μην έχει επαναστατική σχεδίαση, αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν θα βασιστεί πάνω στην ολοκαίνουρια STLA Medium πλατφόρμα του ομίλου Stellantis, ώστε να μπορέσει να εξοπλιστεί τόσο με θερμικά μοτέρ όσο και με Plug-in υβριδικές επιλογές και αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως επόμενο 3008 θα αγνοήσει πλήρως το diesel, αφενός γιατί το μερίδιο αγοράς του συνεχίζει να μειώνεται και αφετέρου γιατί πρέπει να ξοδευτούν πολλά χρήματα για να εναρμονιστούν οι κινητήρες πετρελαίου της φίρμας με τα μελλοντικά πρότυπα Euro 7.

Στην βάση της γκάμας θα βρίσκεται ο 1.200άρης PureTech με ισχύ από 130 άλογα που αυτή την φορά θα συνδυαστεί με ήπια υβριδικό σύστημα 48V. Η Peugeot είναι πολύ πιθανό να προσφέρει το μοντέλο και ως «παραδοσιακό» υβριδικό, τοποθετώντας το ίδιο μοτέρ κάτω από το καπό, ενώ διαθέσιμες θα είναι τρεις Plug-in υβριδικές εκδόσεις με βάση τον 1.600άρη PureTech σε ισχύ 180, 250 και 300 ίππων.

Συνέχεια του άρθρου >>>
PEUGEOT NEW EVANS
4green