5 φωτογραφίες »

Nissan LEAF Vs Opel Corsa-e

51.378 Επισκέψεις στο άρθρο (3/12/2020)

Tα Nissan LEAF και Opel Corsa-e είναι δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα που ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες, έχουν όμως παραπλήσια τιμή αγοράς. Ποιο είναι το κατάλληλο για εσάς;


Ο χορός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει ξεκινήσει και στη χώρα μας, με τα κίνητρα για την αγορά τους να δίνουν και τον πρώτο ρυθμό. Πέραν των διαφορών τους από τα συμβατικά αυτοκίνητα όμως σε λειτουργία και χαρακτήρα, τα ηλεκτρικά επιλέγονται και αυτά προφανώς με βάση τις εκάστοτε ανάγκες μας. Στη σύγκριση μεταξύ του Nissan LEAF και του Opel Corsa-e για παράδειγμα που εξετάζουμε στο συγκεκριμένο άρθρο, είναι σαφές πως έχουμε να «κάνουμε» με 2 μοντέλα από διαφορετικές κατηγορίες (σ.σ. μικρομεσαίο το Leaf και μικρό το Corsa-e), όμως οι τιμές τους (μετά από επιδότηση που ισχύει για την αγορά ηλεκτρικών) είναι παραπλήσιες και τα φέρνουν έτσι αντιμέτωπα σε όλα τα επίπεδα. Εκτός από τις διαφορές που οφείλονται στις διαφορετικές τους κατηγορίες, υπάρχουν και άλλες που έχουν να κάνουν με την ηλεκτρική τους «φύση». Για παράδειγμα το Nissan LEAF είναι μεγαλύτερο σε χώρους και με πιο δυνατό ηλεκτροκινητήρα, το Corsa-e έχει μεγαλύτερη μπαταρία και μερικά χιλιόμετρα αυτονομίας παραπάνω. Ας δούμε όμως αναλυτικά τι γίνεται συγκριτικά σε όλους τους τομείς μεταξύ των δύο αυτών ηλεκτρικών μοντέλων.

Εμφάνιση: Κάτι διαφορετικό το Leaf, πιο διακριτικό αλλά όμορφο το Corsa-e
Το Nissan LEAF μόνο αδιάφορο δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις αισθητικά ενώ συνολικά δείχνει την διαφορετικότητά του αφού δεν μοιάζει με κανένα από τα συμβατικά μοντέλα της Nissan. Ξεχωρίζει για την αιχμηρή σχεδίαση με το σφηνοειδές εμπρός μέρος, τη μάσκα «V-Μotion» και τα μπούμερανγκ πίσω φωτιστικά σώματα. Το μήκος του 4.490 χλστ. αμαξώματος έχει πολύ καλό αεροδυναμικό συντελεστή  (cd 0,28) και αυτό αποτυπώνεται και σχεδιαστικά. Από την άλλη το Opel Corsa έχει μήκος 4.060 χλστ. με την ηλεκτρική του έκδοση (Corsa-e) να μην διαφέρει από τις συμβατικές εκφράζοντας διακριτικά τον ηλεκτρικό του χαρακτήρα, όμως και πάλι είναι ενδιαφέρον αισθητικά προβάλλοντας έντονο δυναμισμό και κομψότητα.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Toyota
moto