• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
5 φωτογραφίες »

Η Sian Roadster πρόκειται για ένα κάμπριο μοντέλο το οποίο αποτελεί την ανοιχτή έκδοση της Sian.

Ντεμπούτο για τη Lamborghini Sian Roadster

12.541 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/7/2020

Την αποκάλυψη της Sian Roadster πραγματοποίησε η Lamborghini, ένα αυτοκίνητο το οποίο δεν είναι για πολλούς.


Με το όνομα και μόνο γίνεται άμεσα αντιληπτό πως η Sian Roadster πρόκειται για ένα κάμπριο μοντέλο το οποίο αποτελεί την ανοιχτή έκδοση της Sian, της πιο ισχυρής Lamborghini που διαθέτει 819 ίππους. Ως συνέχεια λοιπόν του ισχυρότερου μοντέλου της μάρκας, η Sian Roadster διαθέτει την ίδια ιπποδύναμη προερχόμενη από τον V12 6,5 λίτρων κινητήρα που βρίσκουμε και στην Aventador SVJ, αλλά προσθέτει ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt.
 
Ο παραπάνω συνδυασμός καθιστά το μοντέλο ικανό να κάνει το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 2,9 δευτερόλεπτα, εννώ παράλληλα η μάρκα υποστηρίζει πως η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 350 χλμ./ώρα.
 
Ο σχεδιασμός της Lamborghini Sian Roadster αντλεί έμπνευση από το πρωτότυπο Terzo Millenio μέσω του οποίου προβάλλεται το μέλλον για τη σχεδιαστική γλώσσα της Lamborghini. Τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα είναι το βασικό χαρακτηριστικό στο εμπρόσθιο μέρος, ενώ στο πίσω ο αεροδυναμικός διαχύτης, οι απολήξεις της εξάτμισης, τα φωτιστικά σώματα και η υδραυλική αεροτομή μοιράζονται τις εντυπώσεις.
 
Η νέα Sian Roadster δεν είναι αυτοκίνητο για πολλούς καθώς μόλις 19 μονάδες θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής, όμως κανένα μοντέλο δεν είναι διαθέσιμο αφού ήδη όλα έχουν πουληθεί. Μάλιστα η ιταλική φίρμα επιτρέπει σε κάθε ένα από αυτούς να διαμορφώσει όπως εκείνος επιθυμεί το αυτοκίνητό του μέσω του προγράμματος Lamborghini Ad Personam.  

Tags: LAMBORGHINI