Το Euro 7 ακριβαίνει το VW Polo και κάνει το μέλλον του αβέβαιο

Το Euro 7 ακριβαίνει το VW Polo και κάνει το μέλλον του αβέβαιο

1.753 Επισκέψεις στο άρθρο (18/11/2022)

Αβέβαιο είναι το μέλλον του Volkswagen Polo, καθώς σύμφωνα με τον επικεφαλής της γερμανικής μάρκας, το νέο πρότυπο ρύπων Euro 7 αναμένεται να καταστήσει πιο ακριβά τα μικρά αυτοκίνητα με κινητήρα καύσης ακόμα και έως 5.000 ευρώ!

Φέρνει μπελάδες το Euro 7

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες μας έχουν προειδοποιήσει ότι οι αυστηρότεροι κανονισμοί για τις εκπομπές ρύπων θα μπορούσαν να επιταχύνουν το «θάνατο» των μικρών αυτοκινήτων που είναι εξοπλισμένα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Αυτό αφορά φυσικά το πρότυπο Euro 7, το οποίο έχει προτεινόμενη ημερομηνία έναρξης την 1η Ιουλίου 2025. Σύμφωνα με εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το νέο πρότυπο θα αυξήσει την τιμή των αυτοκινήτων έως και 150 ευρώ, αφού οι εταιρείες θα πρέπει να επενδύσουν περισσότερο χρόνο και χρήμα για να δημιουργήσουν κατάλληλους κινητήρες και τεχνολογίες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

«3.000 με 5.000 ευρώ πάνω η τιμή των μικρών» είπε ο Schäfer

Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, Thomas Schäfer, έχει εντελώς διαφορετική άποψη και προειδοποιεί ότι η πραγματικότητα δε θα είναι αυτή που αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με λίγα λόγια ο επικεφαλής της γερμανικής μάρκας πιστεύει ότι με το νέο πρότυπο Euro 7 ένα μικρό αυτοκίνητο με κινητήρα καύσης θα κοστίζει 3.000 έως 5.000 ευρώ ακριβότερα και φυσικά αυτό θα «σκότωνε» το αυτοκίνητο καθιστώντας το απρόσιτο για τους ανθρώπους που αγοράζουν σε αυτήν την κατηγορία.

Θα ανεβάσουν την τιμή και οι αυστηρότεροι κανονισμοί ασφαλείας

Μιλώντας σε Βρετανούς δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, ο επικεφαλής της VW ανέφερε πως εκτός από την προσθήκη ενός ήπια υβριδικού συστήματος, οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει επίσης να συμμορφώνονται με αυστηρότερους κανονισμούς ασφαλείας που θα απαιτούν την εγκατάσταση ακριβής τεχνολογίας, που και αυτά με τη σειρά τους θα παίξουν ρόλο στην αύξηση της τιμής.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
citroen