O Valtteri Bottas θριαμβευτής στην «υγρή» Τουρκία
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

O Valtteri Bottas θριαμβευτής στην «υγρή» Τουρκία

3.014 Επισκέψεις στο άρθρο (10/10/2021)

O Βοttas δεν απειλήθηκε και πήρε μια πανάξια νίκη στην Τουρκία, με τον Verstappen να χαμογελά από την δεύτερη θέση και τον Hamilton «να τα βάζει» με την μάλλον άστοχη απόφαση της ομάδας του.

Tην πρώτη του νίκη αυτή την χρονιά πανηγυρίζει ο Valtteri Bottas με Mercedes αλλά ο μεγαλύτερος κερδισμένος του βροχερού σημερινού αγώνα είναι σίγουρα ο Max Verstappen που πήρε την δεύτερη θέση και πήρε εκ νέου κεφάλι στην βαθμολογία των Οδηγών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

«Χόρευε» στην βροχή στο πρώτο μέρος του αγώνα ο Hamilton

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Bottas να εκκινεί πολύ γρήγορα και να στρίβει πρώτος, έχοντας πίσω του τον Verstappen και τρίτο τον Leclerc. Πιο πίσω, ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για τον Alonso, καθώς ο Gasly προσπαθώντας να υπερασπιστεί την θέση του, έπεσε πάνω του με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να πέσει αρκετά χαμηλά στην κατάταξη. O Hamilton, ο οποίος ξεκίνησε από την 11η θέση επειδή άλλαξε ένα κομμάτι στον κινητήρα του, άρχισε να ανεβαίνει θέσεις στην κατάταξη φτάνοντας πίσω από τον Gasly, τον οποίο πάντως αδυνατούσε να προσπεράσει.
 

Προβλήματα για τους Leclerc και Hamilton

Ενώ όμως οι πρωτοπόροι άρχισαν να μπαίνουν για pit stop και να βάζουν ξανά τα ενδιάμεσα ελαστικά για μεικτές συνθήκες, η Ferrari και η Mercedes αποφάσισαν να αφήσουν τους Leclerc και Hamilton μέσα στην πίστα, με αποτέλεσμα ο Leclerc να τεθεί επικεφαλής του αγώνα και ο Hamilton να ανεβεί στην τέταρτη θέση. Η Ferrari τελικά κάλεσε το Moνεγάστο για αλλαγή καθώς αδυνατούσε να κινηθεί σε γρήγορο ρυθμό, κάτι που έκανε τελικά και η Mercedes, παρά τις αντιδράσεις του Βρετανού επειδή, συνέχιζε να σημειώνει ανταγωνιστικούς χρόνους. Ο Leclerc έπεσε στην τρίτη θέση αλλά, τον προσπέρασε γρήγορα ο Perez, επειδή ο Μονεγάσκος δεν είχε προλάβει φέρει τα ελαστικά του στην ιδανική κατάσταση. Ο Leclerc, δέχτηκε για λίγο την επίθεση του Hamilton, αλλά ο Βρετανός αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα με τα ελαστικά του, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 5η θέση και να κινδυνέψει να βρεθεί ακόμη πιο χαμηλά. Σίγουρα, ο Hamilton θα ζητήσει εξηγήσεις από την ομάδα του γιατί επέμεινε να τον φέρει στα pits ενώ, ήταν στην τρίτη θέση με 10 γύρους να απομένουν και έχοντας 10 δευτερόλεπτα διαφορά από τον τέταρτο...
 

Πανάξια νίκη για Bottas, χαμογελά ο Verstappen

Την καρό σημαία πήρε πανάξια ο Bottas, κάνοντας έναν εξαιρετικό αγώνα, ο Verstappen πήρε τους πολύτιμους βαθμούς της δεύτερης θέσης που τον φέρνουν στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ ο Perez συμπλήρωσε τον βάθρο μπροστά από τους, μάλλον απογοητευμένους με το πως εξελίχθηκε ο αγώνας, Leclerc και Hamilton.

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 22-24 Οκτωβρίου στις ΗΠΑ.

Δείτε την τελική κατάταξη:

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

FORD E-TRANSIT
NISSAN