Ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία του WRC, Ott Tanak ξεκίνησε καλά και στο ράλι της Κορσικής, καθώς έχει πάρει ένα μικρό προβάδισμα 1,3 δευτερόλεπτων μπροστά από το δεύτερο Elfyn Evans.

WRC: Οδηγεί ο Tanak, προβλήματα για Loeb

2.434 Επισκέψεις στο άρθρο (29/3/2019)

Ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία του WRC, Ott Tanak ξεκίνησε καλά και στο ράλι της Κορσικής, καθώς έχει πάρει ένα μικρό προβάδισμα 1,3 δευτερόλεπτων μπροστά από το δεύτερο Elfyn Evans.

Ο Tanak δεν ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος με την οδήγηση του στην πρώτη ειδική, παρόλα αυτά κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στη δεύτερη ειδική, πετυχαίνοντας το δεύτερο ταχύτερο χρόνο. Στη συνέχεια ο Εσθονός πήρε την πρώτη του νίκη στο ράλι για να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας.
 
Από τη πλευρά του ο Elfyn Evans της M-Sport Ford, ήταν ταχύτερος απ όλους στην πρώτη ειδική, ωστόσο η καλή απόδοση δεν συνεχίστηκε στη δεύτερη ειδική και βρέθηκε πίσω από την Toyota του Tanak. Να σημειωθεί πως ο Ουαλός οδηγός έχασε άλλα 0,7 δευτερόλεπτα στην τρίτη ειδική.
 
Ο Thierry Neuville ήταν απογοητευμένος από το Hyundai i20, αλλά βρίσκεται στη τρίτη θέση στη γενική κατάταξη, παραμένοντας σταθερά 3,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωτοπόρο. Ο Neuville μάλιστα με το καλημέρα είχε «δυνατή μονομαχία» με τον Dani Sordo, ωστόσο ο Ισπανός αρκέστηκε στην 4η θέση, όντας πιο αργός κατά 4,1 δευτερόλεπτα.
 
Ο Teemu Suninen καταλαμβάνει τη 5η θέση στο σύνολο, μπροστά από τον συμπατριώτη του Jari-Matti Latvala. Οι δύο οδηγοί της Citroen πριν το ράλι αναμενόταν υπολογίζονταν να έχουν καλύτερη απόδοση, ωστόσο τόσο ο νικητής του Μεξικό, Sebastien Ogier, όσο και ο Esapekka Lappi δεν τα κατάφεραν. Ο Lappi πέτυχε τον καλύτερο 5ο χρόνο στο stage 3 όμως βρέθηκε στη 7η θέση, χάνοντας τον έλεγχο του C3 σε μία φουρκέτα.
 
Το ίδιο λάθος έκανε και ο Ogier κατά το άνοιγμα του ράλι, ο οποίος μετά το τέλος των πρώτων ειδικών δεν είναι ευχαριστημένος με το set-up στο C3 και έτσι βρίσκεται 24 δευτερόλεπτα μακριά από την πρώτη θέση και ένα δευτερόλεπτο πίσω από το ομοσταυλό του που είναι στην 8η θέση.
 
Ο Kris Meeke ήταν ταχύτερος στη δεύτερη ειδική αλλά βρίσκεται στην 9η θέση, καθώς ένα οδηγικό λάθος ήταν αρκετό για να καταστρέψει το μπροστά αριστερά τροχό. Τέλος «τραυματισμένο» αποχώρησε και το Hyundai i20 του Sebastien Loeb, που αν και έφτασε μέχρι την 49η θέση ανέκαμψε και εγκαταστάθηκε στη 14η.    

FORD E-TRANSIT
OPEL