3 φωτογραφίες »

H Mercedes AMG E53 Coupe.

Οι ανανεωμένες Mercedes-AMG E 53 Coupe & Cabriolet

4.127 Επισκέψεις στο άρθρο (27/5/2020)

Μετά την παρουσίαση των ανανεωμένων Mercedes E-Class Coupe και Cabriolet ήρθε η ώρα να δούμε και τις φρεσκαρισμένες ισχυρές εκδόσεις αυτών. Ιδού λοιπόν οι Mercedes-AMG E 53 Coupe και Cabriolet που προστίθενται στη συνολική ανανεωμένη γκάμα της E-Class.


Ακολουθώντας τα τυπικά μοντέλα που σας παρουσιάσαμε νωρίτερα, έτσι και οι AMG εκδόσεις των Coupe και Cabriolet φέρουν στο εξωτερικό μικρές αλλαγές. Οι νέοι προβολές τεχνολογίας LED κάνουν και σε αυτή την περίπτωση την εμφάνισή τους, όπως και η χαρακτηριστική Panamericana γρίλια. Ένα νέο πεντάκτινο σετ τροχών 19 ιντσών είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού, ενώ όποιος επιθυμεί κάτι διαφορετικό με έξτρα κόστος μπορεί να προσθέσει σε αμφότερα τα μοντέλα ζάντες 20 ιντσών.
 
Οι AMG E 53 Coupe και Cabriolet έχουν επίσης δύο νέες επιλογές εξωτερικού χρώματος μπλε (Brilliant Blue Magno) και γκρι (Graphite Grey Metallic), ενώ διαθέσιμο είναι και το πακέτο Night (Package) το οποίο προσθέτει  μαύρα διακοσμητικά στοιχεία. Παρών είναι και το προαιρετικό πακέτο AMG Carbon Fiber, εν τω μεταξύ, που προσθέτει μεταξύ άλλων πλαϊνούς καθρέφτες, ένα αεροδυναμικό χείλος και ένα σημαντικό μέρος της πόρτας του χώρου αποσκευών, όλα κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.
 
Στο εσωτερικό, τα μοντέλα E 53 διαθέτουν το πιο πρόσφατο σύστημα ψυχαγωγίας MBUX με κεντρική οθόνη αφής 12,3 ιντσών και ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών. Αντί του περιστροφικού επιλογέα στη θέση του βρίσκεται ένα touchpad για να γίνονται οι κατάλληλες ρυθμίσεις, ενώ τα δερμάτινα καθίσματα MB-Tex συνοδεύονται με κόκκινη ραφή. Όσοι επιθυμούν μπορούν να ντύσουν τα μπάκετ καθίσματα με δέρμα Nappa.
 
Μηχανικά δεν έχουν υπάρξει αλλαγές. Αμφότερα συνεχίζουν να εξοπλίζονται από τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 3,0 λίτρων και 6 κυλίνδρων με ισχύ 435 ίππων και 520 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με 9άρι αυτόματο κιβώτιο και κίνηση τους τέσσερις τροχούς. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ./ώρα.
 
Τέλος να τονίσουμε πως και τα δύο μοντέλα εξοπλίζονται στάνταρ με σύστημα ανάρτησης αέρα AMG Ride Control Plus, ρυθμιζόμενο σε τρεις διαφορετικούς τρόπους: Comfort, Sport και Sport Plus και πέντε οδηγικά προφίλ Slippery, Comfort, Sport, Sport Plus και Individual.

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto