Οι νέες Ypsilon και Delta θα εμπνέονται από τους «προγόνους» τους!

Οι νέες Ypsilon και Delta θα εμπνέονται από τους «προγόνους» τους!

4.088 Επισκέψεις στο άρθρο (8/11/2022)

Η Lancia βρίσκεται σε διαδικασία αναγέννησης ετοιμάζοντας τρία νέα μοντέλα και η ιταλική μάρκα έδωσε μία πρώτη γεύση από τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που θα έχουν!

Ξεκινά η αναγέννηση της Lancia

Η Lancia στις 28 Νοεμβρίου έχει προγραμματίσει την διαδικτυακή παρουσίαση «Lancia Design Day», η οποία και θα σηματοδοτήσει την αναγέννηση της μάρκας, παράλληλα με τα τρία νέα αυτοκίνητα που ετοιμάζει η εταιρεία. Δύο από αυτά πρόκειται να είναι η νέα Ypsilon που θα φτάσει το 2024 και η νέα Delta που θα ακολουθήσει το 2028.  

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

To 2024 η Ypsilon, το 2028 η Delta

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν η Lancia έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες για την πηγή έμπνευσης της σχεδίασης των τριών νέων μοντέλων, που δεν είναι άλλος από αυτοκίνητα που έχει κατασκευάσει στην μέχρι τώρα ιστορία της. Οι Aurelia, Flaminia, Fulvia, Beta HPE, Gamma, Delta, Stratos, και 037 είναι κάποια από αυτά για τα οποία μάλιστα έκανε ιδιαίτερη μνεία ο επικεφαλής της Lancia, Luca Napolitano. «Η σχεδίαση και η ομορφιά αυτών των «κοσμημάτων της αυτοκίνησης» μας ενέπνευσε για τη δημιουργία τριών μελλοντικών μοντέλων της Lancia. Αυτά περιλαμβάνουν τη νέα Ypsilon για το 2024, το μοντέλο που θα μας επιτρέψει να μπούμε στη μεγαλύτερη κατηγορία της Ευρώπης. Την ίδια στιγμή, η μυώδης νέα Delta το 2028 με τις γεωμετρικές της γραμμές θα συγκινήσει κάθε ενθουσιώδη φίλο του αυτοκινήτου στην Ευρώπη», ανέφερε.

Με στοιχεία από τα δημοφιλή μοντέλα της μάρκας

Από κει και πέρα η εταιρεία σημείωσε πως και τα τρία νέα μοντέλα θα χαρακτηρίζονται από τρία ξεχωριστά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της Lancia: τη χαρακτηριστική μάσκα «chalice» το σχήμα της οποίας είναι εμπνευσμένο από το Άγιο Δισκοπότηρο, την επίσης χαρακτηριστική γραμμή του προφίλ, αλλά και τις έντονες, γεωμετρικές φόρμες. Με έμπνευση από τη Lancia Aurelia και τη Delta, η νέα μάσκα θα αποτελεί μια μοντέρνα εκδοχή, η οποία θα διατηρεί όμως τη σύνθεση οριζόντιων και κάθετων γραμμών που θα φιλοξενούν και το λογότυπο της μάρκας. Η γραμμή στο προφίλ θα φέρνει στη μνήμη εικόνες από μοντέλα όπως η Aurelia B20, ενώ οι έντονες γεωμετρικές φόρμες στο εμπρός και πίσω μέρος που θα συνδυάζονται με στρογγυλά φωτιστικά σώματα θα τιμούν το πιο επιθετικό και τεχνικό πνεύμα της εταιρείας, όπως αυτό εκφράστηκε από μοντέλα όπως οι 037, Stratos και Delta, τα αγωνιστικά «θηρία» που κυριάρχησαν στους αγώνες ράλι για περισσότερα από 20 χρόνια.

Συνέχεια του άρθρου >>>
DEH PASXA
test center