Old vs New: Η νέα Mercedes C-Class πήγε πολλά βήματα μπροστά
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Old vs New: Η νέα Mercedes C-Class πήγε πολλά βήματα μπροστά

29.786 Επισκέψεις στο άρθρο (19/10/2021)

Η νέα, 5η γενιά, της Mercedes C-Class είναι ήδη παρούσα στη χώρα μας, όντας ταυτόχρονα σε μεγάλο βαθμό πολύ πιο προηγμένη σε όλους τους τομείς από την προηγούμενη.

Ένα από τα πιο πετυχημένα διαχρονικά μοντέλα της Mercedes-Benz είναι η C-Class, κάτι που μαρτυρούν ξεκάθαρα οι πάνω από 10,5 εκατομμύρια πωλήσεις που έχει σημειώσει από το 1982 το premium γερμανικό. Έχοντας πλέον διαθέσιμη τη νέα, 5η γενιά της C-Class, η Mercedes αποσκοπεί στο να συνεχιστεί η πετυχημένη πορεία του αυτοκινήτου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Το γεγονός πως η νέα γενιά της Mercedes C-Class είναι μεγαλύτερη από την προηγούμενη, έχει πιο hi-tech εξοπλισμό, περισσότερες ανέσεις στην καμπίνα και εφοδιάζεται πλέον με ήπια υβριδικούς κινητήρες βενζίνης και diesel, τη στιγμή που αναμένονται και Plug-In υβριδικές εκδόσεις, είναι κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά, πάνω στα οποία βασίζονται οι άνθρωποι της μάρκας για να πετύχουν τους στόχους τους.
 
Παράλληλα όμως είναι και τα στοιχεία εκείνα που διαχωρίζουν την 5η από την 4η γενιά της Mercedes C-Class, τα οποία θα δούμε αναλυτικότερα στις παρακάτω λέξεις.  
  

Σχεδίαση: Μεγαλύτερη σε διαστάσεις, κομψή και σπορ

Ξεκινώντας από το εξωτερικό μέρος και τις αλλαγές που υπάρχουν στις διαστάσεις ανάμεσα στην προηγούμενη και τη νέα C-Class έχουμε να παρατηρήσουμε πως το σεντάν μοντέλο έχει τώρα 65 χιλιοστά μεγαλύτερο μήκος σε σχέση με πριν (+49 η Estate) στα 4.751 χιλιοστά, ενώ το πλάτος και το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 10 και 25 χιλιοστά και στις δύο εκδόσεις αμαξώματος σε 1.820 χιλιοστά και 2.865 χιλιοστά. Ελαφρώς μικρότερο είναι το ύψος της νέας C-Class στα 1.438 χιλιοστά και τα 1.455 χιλιοστά αντίστοιχα. Παρά την αύξηση των διαστάσεων του αυτοκινήτου, ο συντελεστής οπισθέλκουσας διατηρήθηκε ίδιος σε Cd 0,24 για το σεντάν και Cd 0,27 για το wagon.
 
Μένοντας στο εξωτερικό και προχωρώντας στο σχεδιαστικό κομμάτι, εκτός των νέων χαρακτηριστικών που συναντούμε, όπως συμβαίνει άλλωστε για όλες τις νέες γενιές, όλων των αυτοκινήτων, για πρώτη φορά η 5η γενιά της C-Class σεντάν, το ένα μέρος των φωτιστικών σωμάτων βρίσκεται πάνω στο πορτ-μπαγκάζ και το άλλο πάνω στο αμάξωμα. Με αυτό τον τρόπο προστίθεται μία σχεδιαστική καινοτομία για χατίρι του νέου μοντέλου. Στο εμπρόσθιο μέρος τα φωτιστικά σώματα είναι πλέον πιο λεπτά και έχουν νέο σχήμα ενώ καινούριος είναι και ο προφυλακτήρας.
 
Αξίζει να σημειώσουμε πως το φινίρισμα και η συνολικά η σχεδίαση της γρίλιας, αλλά και του πίσω προφυλακτήρα διαφοροποιείται σε σημεία ανάλογα το εξοπλιστικό επίπεδο του μοντέλου. 

Η νέα Mercedes C-Class

Δοκιμή Mercedes C180: Σε αφήνει με το στόμα ανοικτό!

Η ανανεωμένη Mercedes C-Class 4ης γενιάς 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
test center