• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Στοχεύει να πρωταγωνιστεί και σε αγώνες Formula με τις αναφορές να κάνουν λόγο ότι θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Formula E.

Η Porsche προλαβαίνει να μπει στο πρωτάθλημα το επόμενο έτος.

Πάει και Formula E η Porsche

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/6/2017

Μετά την νίκη της στο Le Mans, η γερμανική μάρκα φαίνεται πως θέλει να επικρατήσει και στο πρωτάθλημα της Formula E.

 
Η Porsche μόλις νίκησε στον 24ωρο αγώνα στο Le Mans για τρίτη συνεχόμενη φορά και 19η στην ιστορία της. Πλέον, στοχεύει να πρωταγωνιστεί και σε αγώνες Formula με τις αναφορές να κάνουν λόγο ότι θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Formula E.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα, τρεις από τα μεγάλα στελέχη της, ο CEO κ. Οliver Blume, o επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης κ. Michael Steiner και το αφεντικό του αγωνιστικού τμήματος της μάρκας κ. Andreas Seidl συναντήθηκαν πρόσφατα με τον διευθύνων σύμβουλο της Formula E, κ. Alejandro Agag για να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας. Ο Seidl δήλωσε: «Λάβαμε μια πρόσκληση από τον Agag να συμμετάσχουμε στην Formula E για πρώτη φορά».
 
Αν όλα πάνε καλά τότε η Porsche προλαβαίνει να μπει στο πρωτάθλημα το επόμενο έτος ως ανταγωνίστρια εταιρεία της αδερφικής Audi που υποστηρίζει την oμάδα Abt. Άλλες εταιρείες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν είναι: Μercedes, ΒΜW, Renault, Jaguar και DS.

Το πρόγραμμα της Formula E θα ήταν ένα εντελώς διαφορετικό βήμα στην αγωνιστική εταιρεία της Porsche καθώς στο πρωτάθλημα συμμετέχουν μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.