2 φωτογραφίες »

Πάει πίσω η παραγωγή του Ineos Grenadier

1.644 Επισκέψεις στο άρθρο (12/5/2021)

Ανατροπή δεδομένων υπάρχει με την έναρξη παραγωγής του σκληροτράχηλου SUV, Ineos Grenadier, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα σε σχέση με το αρχικό χρονοδιάγραμμα το οποίο υπήρξε.

Προς τα πίσω οδηγήθηκε το εμπορικό λανσάρισμα του Ineos Grenadier, του σκληροτράχηλου νέου off-road οχήματος το οποίο αναπτύχθηκε από την εταιρεία Sir Jim Ratcliffe. Το τετρακίνητο SUV αν και επρόκειτο να λανσαριστεί στα τέλη του τρέχοντος έτους, μετά από ενημέρωση της Ineos Automotive, έγινε γνωστό πως η έναρξη της παραγωγής του θα γίνει τον Ιούλιο του 2022.

 
Η μάρκα δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες αναφορικά με τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την καθυστέρηση, υπογραμμίζοντας απλά πως αυτή είναι απόρροια των «αναπόφευκτων καθυστερήσεων» που ξεκίνησαν από πέρυσι, αναφερόμενη ίσως στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε όλους τους τομείς εξαιτίας της πανδημίας.
 
Θυμίζουμε πως το μοντέλο παραγωγής βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαδικασία εξέλιξης. Μάλιστα ο ίδιος ο Ratcliffe οδήγησε πρόσφατα το SUV σε μία εκτός δρόμου διαδρομή στην Αυστρία κοντά στη βάση της Magna Steyr, που ηγείται του αναπτυξιακού προγράμματος μηχανικής. Η Ineos υποστηρίζει πως έχει «εντατικοποιήσει» το μηχανολογικό της πρόγραμμα με μια δεύτερη φάση περισσότερων από 130 πρωτοτύπων, τα οποία η εταιρεία ισχυρίζεται ότι θα καλύψουν περίπου 1,7 εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών παγκοσμίως. Να σημειωθεί πως στο παρελθόν έχουμε δει δοκιμαστικά μοντέλα του Ineos Grenadier να δοκιμάζονται στη Σουηδία, ενώ μελλοντικές δοκιμές πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή.
 
Το Grenadier, που θα εξοπλίζεται από έναν 6κύλινδρο turbo κινητήρα 3,0 λίτρων της BMW, πρόκειται να παραχθεί στην πόλη Hambach της Γαλλίας, στο πρώην εργοστάσιο της smart που αγόρασε η Ineos από τη Mercedes-Benz στα τέλη του περασμένου έτους.

CORAL GAS PASXA
skoda