Στιγμιότυπο από την παράδοση του Opel Ampera-e στον Πάπα Φραγκίσκο.

Στιγμιότυπο από την παράδοση του Opel Ampera-e στον Πάπα Φραγκίσκο.

Παπικό Opel Ampera-e

3.389 Επισκέψεις στο άρθρο (1/6/2017)

Σε μια συμβολική κίνηση οικολογικού χαρακτήρα προχώρησε η Opel παραδίδοντας τα κλειδιά ενός ολοκαίνουργιου ηλεκτροκίνητου Opel Ampera-e στον Πάπα Φραγκίσκο. Στόχος του Βατικανού, να γίνει η Ιταλία η πρώτη χώρα με μηδενικές εκπομπές CO2.

Η Opel συμβάλλει στο φιλόδοξο στόχο του Βατικανού να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, χάρη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα ηλεκτρικά οχήματα. Ο CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann συνάντησε την Αυτού Αγιότητα Πάπα Φραγκίσκο στα πλαίσια του συνεδρίου «Laudato Sì: the Sustainability of Communication & Innovation» και του προσέφερε τα κλειδιά ενός ολοκαίνουργιου Opel Ampera-e.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


«Είμαστε περήφανοι που εμείς, σαν Opel, μπορούμε να συμβάλλουμε στους φιλόδοξους στόχους της  Πόλης του Βατικανού. Το νέο μας Ampera-e θα κάνει την ηλεκτροκίνηση προσιτή για καθημερινή χρήση, χωρίς συμβιβασμούς» δήλωσε ο το αφεντικό της Opel.
 

Το συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι ιδρυμάτων, επιχειρηματίες, εμπειρογνώμονες και προσωπικότητες διεθνούς κύρους, συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, ενώ τέθηκαν και ερωτήματα  σχετικά με τη μελλοντική μετακίνηση. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, το Βατικανό, η Opel και η Ιταλική εταιρεία παραγωγής ενέργειας Enel δεσμεύτηκαν να εργαστούν πάνω σε ένα πρόγραμμα βιώσιμης μετακίνησης για την πόλη-κρατίδιο.

Τέλος, υπενθυμίζουμε πως το Opel Ampera-e προσφέρει, σύμφωνα με τη μάρκα, ηλεκτρική αυτονομία 520 χλμ. σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, παίρνοντας κίνηση από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 150 kW ή αλλιώς 204 ίππων και 360 Nm ροπής. Η γερμανική φίρμα ισχυρίζεται πως το ηλεκτρικό μοντέλο επιταχύνει στα 50 χλμ./ώρα σε μόλις 3,2 δλ., ενώ οι ρεπρίζ 80 - 120 χλμ./ώρα έρχονται σε 4,5 δλ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto