Πέθανε ο Nicola Materazzi, ο «πατέρας» της Ferrari F40
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πέθανε ο Nicola Materazzi, ο «πατέρας» της Ferrari F40

2.459 Επισκέψεις στο άρθρο (24/8/2022)

Την απώλεια του Nicola Materazzi, του ανθρώπου που χαρακτηρίζεται ως ο «πατέρας της Ferrari F40», θρηνεί ο χώρος του αυτοκινήτου.

Απώλεια

Πιο φτωχός είναι πλέον ο χώρος του αυτοκινήτου, καθώς στις 23 Αυγούστου 2022 ένας μηχανικός που έγραψε ιστορία στην ιταλική και κατ’ επέκταση στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία πέθανε στην περιοχή Sapri σε ηλικία 83 ετών. Ο λόγος για τον Nicola Materazzi.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ο «πατέρας της Ferrari F40»

Γεννημένος το 1939 ο Materazzi ήταν υπεύθυνος για τον ερχομό πολλών θρυλικών αυτοκινήτων, ωστόσο έμεινε στην ιστορία ως ο «πατέρας της Ferrari F40». Η F40 ήταν το τελευταίο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε υπό την επίβλεψη του θρυλικού Enzo Ferrari, ωστόσο έχοντας του πλήρη εμπιστοσύνη ο Ferrari είχε αναθέσει στον Materazzi την πλήρη επίβλεψη του μοντέλου!

Παρών στο «θαύμα» της Lancia Stratos

Άλλα επιτεύγματα του Nicola Materazzi περιλαμβάνουν τη συνεισφορά του στην εκπληκτική πορεία της Lancia Stratos στα ράλι, ενώ έπαιξε σημαίνοντα ρόλο στην άφιξη της Ferrari στην εποχή του τούρμπο στη Formula 1. Το 1978 ο Materazzi πήγε να εργαστεί στην Abarth όπου και σχεδίασε από την αρχή το μονοθέσιο της Formula FIAT Abarth και μετά πέρασε μια σύντομη περίοδο στην Osella.

Συνέχεια του άρθρου >>>
citroen
OPEL