Peugeot 208: Βενζίνη ή diesel στα 21.500 ευρώ;
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Peugeot 208: Βενζίνη ή diesel στα 21.500 ευρώ;

9.068 Επισκέψεις στο άρθρο (12/12/2022)

Βγάζουμε το δίλημμα «τι αυτοκίνητο αγοράζω». Παίρνω ως δεδομένο ότι επιλέγω το Peugeot 208. Αλλά σε ποιο κινητήρα; Βενζίνη ή diesel στα ίδια χρήματα, τα21.500 ευρώ;

Στα ίδια ακριβώς λεφτά, βενζίνη ή diesel;

Από τα best-seller στην κατηγορία του και γενικά στον κόσμο του αυτοκινήτου στη χώρα μας, το Peugeot 308 είναι ένα μοντέλο που υλοποιεί στο 100% την φιλοσοφία «δύναμη της επιλογής»; Τι σημαίνει αυτό; Για να το πούμε απλοϊκά παίρνεις το Peugeot με όποιο μοτέρ θέλεις. Στην προκειμένη, και παρότι μιλάμε για supermini, έχει δυνατότητα επιλογής βενζίνης, πετρελαίου ή και της αμιγώς ηλεκτρικής πρότασης e-208.
 
Εμείς θα σταθούμε στα θερμικά μοτέρ και θα επιλέξουμε δύο εκδόσεις κινητήρων στα ίδια λεφτά, τα 21.500 ευρώ. Ποιο Peugeot 208 αγοράζω; Βενζίνη στα 100 άλογα στην έκδοση Active Plus ή diesel με 100 ίππους και «βασική» Active;


Χωρίς διαφορές το design των εκδόσεων βενζίνης και diesel, με τις έντονες γραμμές του καπό στα πλαϊνά να τονίζουν το δυναμισμό του 208.

Χωρίς διαφορές το design των εκδόσεων βενζίνης και diesel, με τις έντονες γραμμές του καπό στα πλαϊνά να τονίζουν το δυναμισμό του 208.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Value for money: Ίδια λεφτά, καλύτερος εξοπλισμός για την βενζίνη

Καταρχάς, κοινό και σημαντικό πλεονέκτημα κάθε μοντέλου της Peugeot είναι η 5ετής εργοστασιακή εγγύηση. Αναλύοντας περαιτέρω τα δύο αυτοκίνητα, το diesel 208 υστερεί σε κάποιες παραμέτρους στον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας. Στην βασική έκδοση Active, λοιπόν, προσφέρονται ελλειπτικοί προβολείς αλογόνου με αυτόματη ενεργοποίηση (Autolight), δεν υπάρχουν πίσω αισθητήρες υποβοήθησης στάθμευσης, ενώ το αυτοκίνητο «φορά» 15άρες ατσάλινες ζάντες με διακοσμητικά τάσια LAPA. Από την άλλη πλευρά, το ανώτερου εξοπλιστικού πακέτου βενζινοκίνητο 208 (Active Plus), έχει αισθητήρες παρκαρίσματος κατά την όπισθεν, «φορά» ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών Plaka και έχει προβολείς Peugeot LED Technology με αυτόματη ενεργοποίηση (Autolight).

Σχεδίαση: Μοντέρνο και σπορτίφ

Μέχρι να φτάσουμε στον κινητήρα και τις όποιες διαφορές σε κατανάλωση και επιδόσεις, πάμε να δούμε συνολικά τι «παίρνεις» μαζί με το Peugeot 208, ξεκινώντας από την εμφάνιση. Μία εμφάνιση που το καθιστά ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μοντέλα της αγοράς, καθώς «παντρεύει» το σπορτίφ με το εκλεπτυσμένο. Σημείο αναφοράς είναι η μεγάλη μάσκα με τους εντυπωσιακούς φωτιστικούς «χαυλιόδοντες» που εκτείνονται χαμηλά στον προφυλακτήρα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

NEO TRANSPORTER
test center