10 φωτογραφίες »

Πρεμιέρα για τα Jeep Wagoneer και Grand Wagoneer

9.171 Επισκέψεις στο άρθρο (11/3/2021)

Τα νέα Jeep Wagoneer και Grand Wagoneer έκαναν το επίσημο ντεμπούτο τους ακολουθώντας το σχεδιασμό του πρωτότυπου και προσφέροντας ευρύχωρο και σύγχρονο χώρο επιβατών.


Όπως αναμένονταν η Jeep αποκάλυψε το ντουέτο των Wagoneer και Grand Wagoneer τα οποία διέθεσε άμεσα στην αγορά των ΗΠΑ. Αμφότερα τα μοντέλα πέραν κάποιων λεπτομερειών δεν διαφέρουν σχεδιαστικά από το πρωτότυπο του Grand Wagoneer που είχαμε δει το Σεπτέμβρη του 2020. Η εμφάνιση του SUV είναι επιβλητική με την γρίλια να μοιάζει με αυτή των μοντέλων της μάρκας που γνωρίζουμε αλλά να υιοθετεί ελαφρώς νέα σχεδίαση που πλαισιώνεται αρμονικά με LED φωτιστικά σώματα στις δύο άκρες. Το σχήμα του SUV χαρακτηρίζεται «boxy» (τετραγωνισμένο) κάτι που φαίνεται και από την σχεδίαση του πίσω μέρους και συγκεκριμένα το σχήμα της θύρας του πορτ-μπαγκάζ. Τα πίσω φώτα είναι λεπτά ενώ ο χώρος για την πινακίδα φαίνεται πως βρίσκεται πάνω στην θύρα και όχι χαμηλά, όπως συνηθίζεται.
 
Στο εσωτερικό, οι σχεδιαστές της Jeep προσπάθησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στο αρχικό Wagoneer μέσω ενός τιμονιού δύο ακτίνων, ωστόσο δεν άφησαν εκτός τον τεχνολογικό εξοπλισμό που είναι άπλετος. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,3 ιντσών στο Wagoneer και 12,3 ιντσών στο Grand Wagoneer είναι στάνταρ, όπως και η οθόνη αφής για το σύστημα ψυχαγωγίας Uconnect 5 (12 ιντσών). Μία επιπλέον οθόνη στο ταμπλό για τις υπόλοιπες ρυθμίσεις (10,3 ιντσών) είναι στάνταρ στο Grand Wagoneer και προαιρετική στο Wagoneer. Από κει και πέρα στην κορυφαία του έκδοση το Grand Wagoneer μπορεί να προσθέσει άλλες τέσσερις οθόνες (μία μπροστά από το συνοδηγό 10,3 ιντσών, δύο πίσω από τα μπροστινά καθίσματα 10,1 ιντσών και μία ανάμεσά τους 10,3 ιντσών), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στις 7.
 
Στους κινητήρες το Jeep Wagoneer εξοπλίζεται από ένα ήπια υβριδικό μοτέρ V8 5,7 λίτρων που προσφέρει 397 ίππους και 548 Nm ροπής. Ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο το συνοδεύει με την κίνηση να πηγαίνει στους πίσω τροχούς, ωστόσο διαθέσιμη είναι και η τετρακίνηση. To Grand Wagoneer παίρνει ισχύ από ένα V8 6,4 λίτρων κινητήρα με 477 ίππους και 617 Nm ροπή, ενώ διαθέτει το ίδιο κιβώτιο και στάνταρ τετρακίνηση.
 
Το Wagoneer ξεκινά στις ΗΠΑ από 57.995 δολάρια (48.768 ευρώ περίπου), ενώ το Grand Wagoneer 86.995 δολάρια (73.154 ευρώ περίπου), συνδεόμενα φυσικά από πολλά συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού και φυσικά ένα μεγάλο κατάλογο έξτρα εξοπλισμού.

MIKRA VANS LEASING
test center