Προ των πυλών μια νέα υβριδική Bugatti με κινητήρα... αίνιγμα

Προ των πυλών μια νέα υβριδική Bugatti με κινητήρα... αίνιγμα

1.573 Επισκέψεις στο άρθρο (31/1/2024)

- Η Bugatti έχει βγάλει μόλις δύο μοντέλα από το 1998
- Θα είναι υβριδική αλλά δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για τον θερμικό της κινητήρα
- «Αρκετά εξηλεκτρισμένο» σύστημα κίνησης, λέει ο CEO
- Με ολοκαίνουργιο σασί

Η Bugatti έχει βγάλει μόλις δύο μοντέλα από το 1998

Μια νέα Bugatti δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Αν δεν μετρήσουμε τις εκδόσεις, η γαλλική εταιρία έχει βγάλει μόλις δύο μοντέλα από τότε που αγοράστηκε από τον όμιλο Volkswagen το (1998): Τη Veyron το 2005 και η Chiron το 2016. Τώρα η Bugatti ανακοινώνει πως το 2024 έρχεται ένα καινούργιο μοντέλο. Η παρουσίαση αναμένεται εντός των επόμενων μηνών, αλλά οι παραδόσεις στους εύπορους αγοραστές της θα ξεκινήσουν κατά το 2026.

Θα είναι υβριδική αλλά δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για τον θερμικό της κινητήρα

Φήμες και προβλέψεις έχουν κατακλύσει στο διαδίκτυο για το τι κινητήρα θα έχει το νέο μοντέλο; Υψηλόβαθμα στελέχη της γαλλικής μάρκας έχουν ήδη επιβεβαιώσει πως το επόμενο μοντέλο θα έρχεται με θερμικό κινητήρα, αλλά όχι τον W16. Ο γνωστός turbo κινητήρας 8,0 λίτρων με τα τέσσερα turbo θα κλείσει τον κύκλο ζωής του με την κάμπριο Mistral. Όπως και να χει, ένα ακόμα είναι γνωστό: ο κινητήρας αυτός δεν θα έρχεται μόνος του. Στελέχη έχουν επιβεβαιώσει πως η νέα Bugatti θα είναι υβριδική.

«Αρκετά εξηλεκτρισμένο» σύστημα κίνησης, λέει ο CEO

Ο CEO της εταιρίας, ο Mate Rimac, δήλωσε πως το νέο μοντέλο θα έρθει με χαρακτηριστικά που δεν έχουμε ξαναδεί και με ένα σύστημα κίνησης «αρκετά εξηλεκτρισμένο» αλλά που θα έχει στο επίκεντρό του έναν «πολύ ελκυστικό θερμικό κινητήρα». Ο πρώην διευθυντής σχεδιασμού της γαλλικής φίρμας, ο Achim Anscheidt, δήλωσε πως το αυτοκίνητο θα είναι «ακόμα πιο φοβερό από την Mistral». «Θα είναι καταπληκτικό, στις αναλογίες, στην τεχνολογία, στις καινοτομίες, θα είναι απρόβλεπτο. Θα ξετρελάνει τελείως τον κόσμο, και είναι πραγματικά ευλογία να δουλεύεις πάνω σε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο ίδιος.

Με ολοκαίνουργιο σασί

Το σασί της Chrion ήταν μια αρκετά τροποποιημένη έκδοση από αυτό που είχε η Veyron. Η Bugatti δήλωσε πως το νέο μοντέλο θα έχει και ολοκαίνουργιο σασί. Μια φήμη θέλει το όχημα να είναι ακόμα πιο αποκλειστικό και δυσεύρετο από τους προγόνους του. Η Chiron κυκλοφόρησε σε μόνο 500 κομμάτια, η Veyron με 450. Πάντως, το όχημα είναι έτοιμο, ο CEO, δήλωσε πως το μοντέλο έχει ήδη παρουσιαστεί κεκλεισμένων των θυρών σε λίγους και εκλεκτούς τον περασμένο Νοέμβρη.

VW CRAFTER LEASEPRO
test center