Tο 2017 το εν λόγω εργοστάσιο έβγαλε από τη γραμμή παραγωγής περισσότερα από 80.000 αυτοκίνητα

Προς πώληση το εργοστάσιο της smart στη Γαλλία

1.565 Επισκέψεις στο άρθρο (7/7/2020)

Σκέψεις για να πουλήσει το εργοστάσιο της στην πόλη Hambach της Γαλλίας κάνει η Daimler, το οποίο είναι επιφορτισμένο με την κατασκευή των μοντέλων της smart.

Μία νέα στρατηγική φαίνεται πως χαράζει η Daimler και όπως συμβαίνει με κάθε νέα στρατηγική, οι διαφοροποιήσεις στον τρόπο λειτουργίας είναι υπαρκτές, ιδιαίτερα από τη στιγμή που μιλάμε για ένα κολοσσό της αυτοκινητοβιομηχανίας. Έτσι και με αφορμή τις νέες συνθήκες που υπάρχουν πλέον για τη smart οι ιθύνοντες της εταιρείας προσανατολίζονται στην πώληση του εργοστασίου στην πόλη Hambach της Γαλλίας.
 
Από τη μία το γεγονός πως η παραγωγή των μοντέλων της smart θα μεταφερθεί στην Κίνα, λόγω της συνεργασίας με την Geely και από την άλλη η νέα πραγματικότητα που υπάρχει λόγω της πανδημίας, φαίνεται πως οδηγούν τους υπευθύνους της Daimler προς αυτή την κατεύθυνση. Μάλιστα όπως πρόσφατα δήλωσε ο επικεφαλής της Daimler, Ola Kallenius «Σε αυτό το πλαίσιο βελτιστοποιούμε το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής μας».
 
Σύμφωνα με τα μέσα του εξωτερικού μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει πληροφόρηση για κάποιο πιθανό ενδιαφερόμενο, ωστόσο δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να υπάρξει ενδιαφέρον για την εγκατάσταση.
 
Κλείνοντας να σημειωθεί πως το 2017 το εν λόγω εργοστάσιο έβγαλε από τη γραμμή παραγωγής περισσότερα από 80.000 αυτοκίνητα, ενώ από το 1997 που βρίσκεται σε λειτουργία έχει δημιουργήσει περισσότερες από 2,2 εκατομμύρια μονάδες του smart ForTwo. Το εργοστάσιο απασχολεί περίπου 1.600 υπαλλήλους.

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto