Προχωράει ο νέος σταθμός ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα

Προχωράει ο νέος σταθμός ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα

1.843 Επισκέψεις στο άρθρο (17/5/2022)

Ο νέος σταθμός ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα πήρε το πράσινο φως από την Περιφέρεια Αττικής και πλέον περιμένει την έγκριση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Υποδομών.

Ο διαγωνισμός για το έργο θα γίνει μέσα στο επόμενο εξάμηνο

Θετικά γνωμοδότησε η Περιφέρεια Αττική τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της επένδυσης της οποίας το ύψος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ για την κατασκευής του νέου σταθμού ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Το υπουργείο πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα

Η θετική γνωμοδότηση της Περιφέρειας παρότι ήταν αναμενόμενη, δεν ήταν βέβαιη, αφού είχε προηγηθεί η αρνητική απάντηση που είχε δώσει για την κατασκευή του εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου στους δήμους Μεταμόρφωσης και Πεύκης-Λυκόβρυσης.

Πλέον τον λόγο έχει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Υποδομών που θα πρέπει να εγκρίνει την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ώστε στη συνέχεια να προσδιοριστεί το χρηματοδοτικό μοντέλο ενώ θα πρέπει να ορίσει εάν το έργο υλοποιηθεί ως ΣΔΙΤ ή ως παραχώρηση.
 

Τι θα περιλαμβάνουν οι εγκαταστάσεις

Το ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα θα δημιουργηθεί σε ένα οικόπεδο έκτασης 66 στρεμμάτων που περικλείεται από τον παράδρομο της Λ. Κηφισού, την Ιερά Οδό και τις οδούς Αγ. Άννης και Πιερίας και θα αποτελείται από τέσσερα κτήρια.

Το πρώτο θα χρησιμοποιηθεί για την στάθμευση 66 λεωφορείων και τεσσάρων βοηθητικών αυτοκινήτων. Στο ίδιο κτήριο θα υπάρχει επίπεδο αναμονής επιβατών, ενώ στους υπόγειους χώρους του θα αναπτυχθούν 572 θέσεις πάρκινγκ. Στο κτήριο αυτό θα κατασκευαστεί και ξενοδοχείο δυναμικότητας 90 κλινών του οποίου όμως, ο χώρος υποδοχής θα συνδέεται με το δεύτερο κτήριο.

Το δεύτερο θα γίνει ο πυρήνας υποδοχής των επιβατών και επισκεπτών του σταθμού και θα κατασκευαστεί στην «καρδιά» του κτηριακού συγκροτήματος. Σε αυτό θα δημιουργηθούν εμπορικές χρήσεις υπηρεσιών, συνεδριακό κέντρο 693 θέσεων, όπως και σύνδεση με το ξενοδοχείο που θα βρίσκεται στο πρώτο κτήριο.

Το τρίτο κτήριο θα εξυπηρετεί 25 θέσεις στάθμευσης λεωφορείων διεθνών προορισμών ενώ στο τέταρτο θα δημιουργηθεί πρατήριο καυσίμων, για τον ανεφοδιασμό των λεωφορείων. Σύμφωνα με την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων,  σε τμήματα των δωμάτων του τετάρτου κτηρίου θα μεταφυτευτούν τα ελαιόδεντρα που βρίσκονται σήμερα στο προς δόμηση οικόπεδο.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
moto