Τα σχέδια προέρχονται από την ιστοσελίδα Autoexpress.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα σχέδια προέρχονται από την ιστοσελίδα Autoexpress.

Πρώιμη «γεύση» από την Mercedes EQE

2.616 Επισκέψεις στο άρθρο (16/10/2020)

Ένα από τα πολλά νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που ετοιμάζει η Mercedes είναι το σεντάν EQE. Πάρτε μία πρώιμη «γεύση» από τον αντίπαλο του Tesla Model S.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Η Mercedes ανακοίνωσε σαρωτικές αλλαγές στα σχέδιά της για τη σειρά προϊόντων της τα επόμενα πέντε χρόνια. Σε πρώτη φάση η μάρκα σκοπεύει να αυξήσει τα ηλεκτρικά της μοντέλα και ένα από αυτά θα είναι το σεντάν EQE. Μάλιστα σχέδια εκτός της εταιρείας έρχονται για να δώσουν μία πρώτη εικόνα αναφορικά με την εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου.
 
Η νέα Mercedes EQE θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική ηλεκτρικών οχημάτων της Mercedes (EVA), μια πλατφόρμα που θα κάνει το ντεμπούτο της το 2021 με την κυκλοφορία της πιο προχωρημένης σε εξέλιξη EQS. Η EVA έχει περιγραφεί από τον Christoph Starzysnki, αντιπρόεδρο για την Αρχιτεκτονική Ηλεκτρικών Οχημάτων στη Mercedes, ως «πλήρως επεκτάσιμη» και αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό που θα την καταστήσει ιδανική και για άλλα μοντέλα.
 
Αναφορικά με την EQE, μέχρι στιγμής τα δοκιμαστικά μοντέλα έχουν κάνει την εμφάνισή τους με πλήρες καμουφλάζ, ωστόσο οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές έβγαλαν τα πρώτα τους συμπεράσματα σε σχέση με την εμφάνιση του ηλεκτρικού σεντάν. Το μπροστινό μέρος της EQE φαίνεται επηρεασμένο από το γενικότερο στυλ της EQC, χρησιμοποιώντας λεπτούς προβολείς και μία LED μπάρα στη γρίλια για να τονίζει την απουσία κινητήρα καύσης. Το πίσω μέρος του αυτοκινήτου φαίνεται πιο συμβατικό, ωστόσο σε κάθε περίπτωση το συνολικό σχέδιο φαίνεται μελετημένο προκειμένου να προσφέρει όσο το δυνατόν καλύτερη αεροδυναμική που θα βοηθήσει με τη σειρά της στην αύξηση της αυτονομίας.
 
Κλείνοντας να θυμίσουμε πως το πρόγραμμα της Mercedes στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι κάτι παραπάνω από πλούσιο. Πέραν της EQE, αλλά και της EQS που θα δούμε νωρίτερα, η γερμανική φίρμα προετοιμάζει ένα ακόμα ηλεκτρικό SUV, όπως και μία ακόμα πλατφόρμα για χωρίς ρύπους μοντέλα που ονομάζεται MMA και θα τεθεί σε παραγωγή το 2025. Παράλληλα γνωστοποίησε πως οι τρεις υπο-μάρκες (AMG, Maybach και G) θα γίνουν ηλεκτρικές!        

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ETRANSIT VS ESPRINTER
OPEL