Πρώτη επαφή: Νέο DS 9
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πρώτη επαφή: Νέο DS 9

22.837 Επισκέψεις στο άρθρο (1/4/2021)

Τέχνη α λα γαλλικά: Το νέο DS 9 είναι η επιτομή όσων πρεσβεύει η premium γαλλική μάρκα. Σικ avant-garde εμφάνιση, καθώς και κορυφαία ποιότητα και πολυτέλεια συνδυάζονται με προηγμένες τεχνολογίες. Η κλειστή γερμανική λίγκα έχει έναν νέο παίκτη.


Τα φώτα θέσης στην πίσω κολόνα είναι άτυπος φόρος τιμής στα κλασικά DS μοντέλα.

Τα φώτα θέσης στην πίσω κολόνα είναι άτυπος φόρος τιμής στα κλασικά DS μοντέλα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Στην κατηγορία των premium μπερλίνων οι πρωταγωνιστές είναι τρεις και κατάγονται από την Γερμανία: Mercedes E-Class, BMW Σειρά 5 και Audi A6. Αυτήν την κυριαρχία, λοιπόν, σκοπεύει να αμφισβητήσει η DS Automobiles, η οποία στο νέο DS 9 θέλει να συνδυάσει την γαλλική φινέτσα, με την πολυτέλεια, τον δυναμισμό και το πλούσιο τεχνολογικό υπόβαθρο.

Το μοντέλο έχει ξεκινήσει την εμπορική του πορεία σε κάποιες ευρωπαϊκές αγορές και μετά το καλοκαίρι θα έρθει στην Ελλάδα. Μέχρι τότε όμως, ας σας δώσουμε μια γεύση καθώς είχαμε την πρώτη επαφή μαζί του.

Το μήκος της γαλλικής λιμουζίνας αγγίζει τα 5 μέτρα και το μεταξόνιό της είναι στα 2,9 μέτρα, νούμερο που όπως καταλαβαίνετε υπόσχεται ένα πράγμα: την απόλυτη άνεση και ευρυχωρία για τους επιβάτες. Επίσης, βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα EMP2 (EMP2 V2.3) του ομίλου, στην οποία πατάει και το Peugeot 508 με το οποίο ωστόσο υπάρχουν διαφορές ως προς τα μήκη. Πέρα όμως από τους χώρους, το DS9 στοχεύει να ξεχωρίσει και σε άλλους τομείς όπως η ηχομόνωση, η εντυπωσιακή ακουστική στο εσωτερικό, αλλά και η οδική συμπεριφορά (σ.σ. μένει να δούμε όμως και στην πράξη την DS Active Scan Suspension, δηλαδή την αυτόματα ρυθμιζόμενη ανάρτηση που λαμβάνει πληροφορίες από μια κάμερα που αναλύει και εντοπίζει τις ανισομέρειες της δρόμου). Μέχρι τότε βέβαια, ας ξεκινήσουμε με τα της σικ, μοντέρνας και κομψής σχεδίασης.

Η γαλλική φινέτσα συναντά τον δυναμισμό
Σχεδιαστικά, η γαλλική μπερλίνα υιοθετεί πλήρως το design και την φιλοσοφία που γνωρίσαμε στα DS 3 Crossback και DS 7 Crossback, με ομοιότητες σε φωτιστικά σώματα και γρίλια. Στην προκειμένη περίπτωση, μάλιστα, έντονη είναι παρουσία χρωμίου σε όλο το αμάξωμα, επιλογή που αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στον πρόβολο του μοντέλου. Η μεγάλη γρίλια, οι στάνταρ επιθετικοί LED προβολείς, αλλά και τα κάθετου σχήματος φώτα ημέρας προσδίδουν απαράμιλλο στυλ στο πρόσωπο του αυτοκινήτου. Ταυτόχρονα, μία λωρίδα στο κέντρο του καπό ενισχύει τον δυναμισμό ολοκληρώνοντας το κομψό, αλλά και εκρηκτικό σχεδιαστικό παζλ. Συνεχίζοντας, εξίσου σαγηνευτικό design χαρακτηρίζει και το πίσω μέρος. Οι εντυπωσιακοί κυψελωτοί προβολείς που θυμίζουν μοτίβο από διαμάντια και τα φώτα θέσης στο σημείο της πίσω κολόνας εκ του αποτελέσματος δικαιώνουν την σχεδιαστική επιλογή της DS, ενώ τέλος, δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τις pop-up χειρολαβές που ταιριάζουν αρμονικά στη ρέουσα γλυπτική που κορυφώνεται στο πλάι.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ford
SEAT