Το σκίτσο του ανανεωμένου Superb.

Πρώτο σκίτσο του ανανεωμένου Skoda Superb

1.962 Επισκέψεις στο άρθρο (7/5/2019)

Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια το Skoda Superb μας απασχόλησε συντείνοντας την τρίτη του γενιά και πλέον είναι έτοιμο να μας τραβήξει και πάλι το ενδιαφέρον, καθώς το ανανεωμένο μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί σε λίγες ημέρες.

Η άφιξη του ανανεωμένου Skoda Superb έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος χόκεϊ επί πάγου (IIHF) που θα γίνει στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας αργότερα αυτό το μήνα. Ωστόσο μέχρι τότε η τσεχική μάρκα φρόντισε να μην μας αφήσει παραπονούμενους δίνοντας στη δημοσιότητα μία teaser εικόνα που δείχνει κάποιες από τις αλλαγές που έχουν υπάρξει.
 
Όπως βλέπουμε στο μπροστινό μέρος το σεντάν έχει λάβει ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, κάτι που συμβαίνει και με το κάτω μέρος του προφυλακτήρα το οποίο με τη σειρά του έχει δεχτεί ένα μικρό λίφτινγκ. Ολοκληρώνοντας με τον πρόβολο η μάσκα φαίνεται να έχει παραμείνει ακλόνητη στη θέση της χωρίς αλλαγές. Μπορεί το πίσω μέρος να μη φαίνεται ωστόσο το… «SUPERB» θα κάνει την εμφάνισή του ολογράφως στην πόρτα του χώρου αποσκευών.

Στο εσωτερικό, το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης θα είναι συμβατό με τις εφαρμογές Android Auto και Apple CarPlay, ενώ πιθανές είναι και κάποιες αλλαγές στο styling.
 
Στους κινητήρες, για πρώτη φορά το Superb θα έρθει με ένα plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Η πιο φιλική προς το περιβάλλον έκδοση του αυτοκινήτου θα χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα κίνησης που έχει το Volkswagen Passat GTE. Το εν λόγω σύστημα συνδυάζει ένα υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα εσωτερικής καύσης 1,4 λίτρων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Ο συνδυασμός αυτός προσφέρει στο γερμανικό μοντέλο 218 ίππους και 400 Nm ροπής, ενώ μέσω της μπαταρίας 9,9 kWh έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χιλιόμετρα.      

Hyundai
NISSAN