Ράλλυ Κορσικής: Τάνακ ημίχρονο, Νεβίλ τελικό

2.648 Επισκέψεις στο άρθρο (30/3/2019)

Στο ταμείο της δεύτερης μέρας του Ράλλυ Κορσικής νικημένος βγήκε ο Τιερί Νεβίλ, ενώ παράλληλα εκτός διεκδίκησης τέθηκε ο Οττ Τάνακ μετά από μια ατυχία. Δείτε τι έγινε στο δεύτερο σκέλος του αγώνα.

Η χθεσινή μέρα βρήκε πρωτοπόρο τον Έλφιν Έβανς (Ford Fiesta WRC), ακολουθούμενο από τον πρωτοπόρο στην βαθμολογία του πρωταθλήματος Οττ Τάνακ (Toyota Yaris WRC) και τον έτερο μνηστήρα του τίτλου Τιερί Νεβίλ (Hyundai i20 Coupe WRC) με διαφορά 4,5 και 9,8 δλ. αντίστοιχα. Ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν κατά πολύ μετά το σημερινό σκέλος των έξι ειδικών διαδρομών. Ας τα δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά...

Στην πρώτη ειδική της ημέρας (Cap Corse) των 25,62 χλμ. καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Τάνακ, ακολουθούμενος από τον Έβανς και τον Σεμπαστιάν Λεμπ (Hyundai i20 Coupe WRC). Εντούτοις, οι χρόνοι που σημειώθηκαν δεν άλλαξαν την προσωρινή γενική κατάταξη. Σειρά είχε η 8η ε.δ. (Desert Des Agriates), εκεί που ο Τάνακ έκανε τη δεύτερη σερί νίκη του για τη μέρα μειώνοντας τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Έβανς μόλις στα 0,2 δλ. Στην επόμενη ε.δ. (Castagniccia) ο Εσθονός, παρόλο που έγραψε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο πίσω από τον Ντάνι Σόρντο (Hyundai i20 Coupe WRC), πήρε τα ηνία του αγώνα αφήνοντας πίσω του τον οδηγό της M-Sport Ford για 2,3 δλ. και τον Νεβίλ για 17,2 δλ. Τα πράγματα δεν θα πήγαιναν τόσο καλά όμως και στο loop.
 

Η 10η ε.δ., την οποία κέρδισε ο teammate του Τάνακ στην Toyota Gazoo Racing, Κρις Μικ, κύλλησε ομαλά χωρίς να υπάρξουν αλλαγές στη γενική κατάταξη, όμως η ανατροπή των δεδομένων ξεκίνησε στον επόμενο γύρο. Στο 8ο χλμ. της ενδέκατης ε.δ. ο Τάνακ είχε ένα κλατάρισμα που του κόστισε πολύτιμο χρόνο και τον έθεσε εκτός διεκδίκησης. Με τον Εσθονό να βγαίνει από το παιχνίδι, ο Νεβίλ πάτησε γκάζι και κέρδισε τις δύο τελευταίες ε.δ. της ημέρας, θέτοντας τον εαυτό του επικεφαλής γενικής. Ο Ουαλός οδηγός της M-Sport Ford καραδοκεί έχοντας 4,5 δλ. διαφορά από τον πρωτοπόρο και άλλα 40,3 δλ. από τον τρίτο Οζιέ.

Το αυριανό, τελευταίο σκέλος του αγώνα αναμένεται να έχει έντονες στιγμές, καθώς οι δύο ειδικές διαδρομές -μία εκ των οποίων είναι η Power Stage- των συνολικά 51 χλμ. θα κρίνουν το αποτέλεσμα και, όπως σε κάθε ράλλυ, όλα μπορούν να αλλάξουν ακόμα και την τελευταία στιγμή. Η πρώτη ειδική διαδρομή θα ξεκινήσει στις 10:45 π.μ. ώρα Ελλάδος, ενώ ο αγώνας αναμένεται να έχει τελειώσει έως τις 14:30.

Δείτε την προσωρινή γενική κατάταξη μετά το τέλος της δεύτερης μέρας:

NEO TRAFIC
moto