Renault CEO: Συμμαχία Ευρωπαίων εναντίον της Κίνας για φθηνά ηλεκτρικά

Renault CEO: Συμμαχία Ευρωπαίων εναντίον της Κίνας για φθηνά ηλεκτρικά

2.034 Επισκέψεις στο άρθρο (27/2/2024)

- Συμμαχία τύπου Airbus προτείνει ο CEO
- Για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και προμήθεια εξαρτημάτων
- Χρειάζεται ταχύτητα η παραγωγή και η ανάπτυξη των ηλεκτρικών λέει ο CEO

Συμμαχία τύπου Airbus προτείνει ο CEO

Ο CEO της Renault, Luca de Meo, ζητάει από τις ευρωπαϊκές εταιρίες αυτοκινήτων να ενωθούν και να σχηματίσουν έναν όμιλο τύπου Airbus, για να αντιμετωπίσουν την εισροή φθηνών, κινέζικων ηλεκτρικών αυτοκινήτων που έχουν αρχίσει να πληθαίνουν στην Ευρώπη. Η Airbus δημιουργήθηκε το 2000 όταν οι ευρωπαϊκές εταιρίες αεροσκαφών ενοποιήθηκαν για να αντιμετωπίσουν τις αντίστοιχες αμερικάνικές, όπως την Boeing. Ο κ. de Meo λέει ότι κάτι παρόμοιο πρέπει να κάνουν τώρα οι ευρωπαϊκές εταιρίες αυτοκινήτων αν θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές στον τομέα των προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων.   

Για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και προμήθεια εξαρτημάτων

Η Renault βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με την Volkswagen για την από-κοινού χρήση της πλατφόρμας AmpR στην οποία βασίζεται το Renault 5 και το επερχόμενο Twingo. Σύμφωνα με τον de Meo, οι ευρωπαϊκές εταιρίες πρέπει να συνεργαστούν εις βάθος όχι μόνο στην τεχνογνωσία αλλά και στην προμήθεια των περισσότερων εξαρτημάτων που αφορούν τα ηλεκτρικά οχήματα, όπως είναι οι μπαταρίες και οι ηλεκτρική κινητήρες. «Ο στόχος είναι να προμηθευόμαστε τα πάντα από την Ευρώπη σε ανταγωνιστική τιμή» είπε ο CEO.

Χρειάζεται ταχύτητα η παραγωγή και η ανάπτυξη των ηλεκτρικών λέει ο CEO

Ο ίδιος υποστήριξε πως ένας από τους στόχους της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων πρέπει να είναι και η γρήγορη παραγωγή και ανάπτυξή τους. Ο de Meo είπε πως η Renault έχει καταφέρει να μειώσει τους χρόνους ανάπτυξης των ηλεκτρικών της οχημάτων από τα τέσσερα στα τρία χρόνια με το Renault 5 και θέλει να τους μειώσει περεταίρω με το Twingo. «Η ταχύτητα είναι σημαντική έναντι των Κινέζων», είπε «Είμαστε σε έναν αβέβαιο κόσμο. Στο παρελθόν με τα αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες, μπορούσες να προβλέψεις τι έρχεται».

Mercedes
moto