Renault-Nissan: «Δεν υπάρχει κανένα διαζύγιο»

1.653 Επισκέψεις στο άρθρο (14/1/2020)

Oι δύο εταιρείες διέψευσαν τις φήμες αλλά το κλίμα ανάμεσά τους συνεχίζει να είναι τεταμένο.

Σε κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων που θέλουν την Nissan να ψάχνει τρόπους ώστε να φύγει από την Συμμαχία που έχει εδώ και χρόνια με την Renault προχώρησαν με κοινή τους ανακοίνωση η γαλλική φίρμα και η Nissan. 

Η Nissan έκανε λόγο από την πλευρά της πως «η Συμμαχία είναι η πηγή της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας και μέσω αυτής είναι δυνατόν να επιτευχθεί η ανάπτυξή της» ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της Renault Jean-Dominique Senard δήλωσε σε βελγική εφημερίδα πως η Συμμαχία είναι «στέρεα, γερή και πλήρως ζωντανή». Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Βruno Le Maire δεν παρέλειψε μάλιστα να επιτεθεί στους Financial Times και το Bloomberg που έβγαλαν την είδηση χαρακτηρίζοντας τα δημοσιεύματα αυτά ως «κακόβουλα».

Οι εντάσεις στον γαλλο-ιαπωνικό όμιλο αυξήθηκαν μετά τη σύλληψη του Ghosn στο Τόκιο, τον Νοέμβριο του 2018, για ισχυρισμούς περί οικονομικών παραπτωμάτων, τις οποίες o ίδιος φυσικά αρνείται. Σε μια συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα, ο πρώην πρόεδρος της Nissan και της Renault άσκησε δριμεία κριτική στις επιδόσεις των δύο αυτών εταιρειών το τελευταίο διάστημα.

Τα οικονομικά τόσο της Renault όσο και της Nissan δεν είναι και τα καλύτερα ενώ επίσης βλέπουν την αξία των μετοχών τους να πέφτει. Σε μια εποχή που οι περισσότερες φίρμες ανακοινώνουν νέες συνεργασίες για να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για τον ερχομό της ηλεκτροκίνησης και της τεχνητής νοημοσύνης, οι δύο εταιρείες συνεχίζουν να βρίσκονται μέσα σε ένα κλίμα καχυποψίας.

PEIRAIOS LEASING
test center