4 φωτογραφίες »

Βλέπετε ανεξάρτητο σχέδιο του μοντέλου.

Σε δοκιμές η ναυαρχίδα της Citroen

9.743 Επισκέψεις στο άρθρο (19/1/2021)

Η Citroen ετοιμάζει μία νέα ναυαρχίδα που προορίζεται να ανταγωνιστεί τόσο τα σεντάν όσο και τα SUV μοντέλα, με τα πρωτότυπα μάλιστα του εν λόγω αυτοκινήτου να έχουν ξεκινήσει ήδη τις δοκιμές εξέλιξης.


Πρωτότυπα της νέας ναυαρχίδας που ετοιμάζει η Citroen έκαναν την εμφάνισή τους στους δημόσιους δρόμους, έχοντας φυσικά πλήρες καμουφλάζ το οποίο δεν επιτρέπει στην άντληση συμπερασμάτων αναφορικά με το σχεδιασμό και συγκεκριμένα με τις λεπτομέρειες που αναμένεται να το χαρακτηρίζουν.
 
Το μοντέλο που πιθανότατα θα έχει την ονομασία C5 ή C6, με τη δεύτερη επιλογή να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, αναμένεται να γίνει το δεύτερο mainstream Citroen που θα ακολουθήσει το δικό του δρόμο σχεδιαστικά, μετά από το C4 που είδαμε τους προηγούμενους μήνες.
 
Η νέα λοιπόν ναυαρχίδα της Citroen θα περιλαμβάνει τόσο σχεδιαστικά στοιχεία SUV/Crossover αυτοκινήτων, όπως και σεντάν με σκοπό να μπει δυναμικά στις αγορές, αφορώντας και τις δύο κατηγορίες. Μάλιστα στελέχη της γαλλικής μάρκας κατά το παρελθόν έχουν επιβεβαιώνει πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα είναι κάτι το διαφορετικό από άποψης σχεδιασμού και αυτό δείχνουν οι εικόνες που μπορείτε να δείτε. Η Citroen είχε επιβεβαιώσει στο παρελθόν ότι η ναυαρχίδα της θα λάβει πολλά στοιχεία από το πρωτότυπο Cxperience που είδαμε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2016, στοιχείο που έχει περάσει και στα σχέδια που έχουμε στη διάθεσή μας.
 
Η πλατφόρμα που θα βασιστεί το νέο Citroen θα είναι η EMP2 που βρίσκουμε και στο C5 Aircross, ενώ σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα, πέραν των εκδόσεων με κινητήρες καύσης δεν αποκλείεται να είναι διαθέσιμο και ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.
 
Κλείνοντας, να σημειώσουμε πως το εν λόγω αυτοκίνητο αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2021, χωρίς όμως να υπάρχει πληροφόρηση για την ακριβή ημερομηνία.

Hyundai
4green