Ξέρεις τι είναι τα self service πλυντήρια αυτοκινήτου;

5.710 Επισκέψεις στο άρθρο
Ξέρεις τι είναι τα self service πλυντήρια αυτοκινήτου;
2 Φωτογραφίες »

- Self-service πλυντήρια η νέα τάση στο πλύσιμο του αυτοκινήτου
- Σαν ηλεκτρονικό, πετάς κέρμα και «παίζεις»
- Πλένεις με επαγγελματικό εξοπλισμό & κόστος 3-5 ευρώ
- Πλένεις 24/7 και κερδίζεις χρόνο και χρήμα

Πλύνε το μόνος σου με επαγγελματικό εξοπλισμό

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Αν μάλιστα είσαι ελαφρώς «τρελαμένος» με την καθαριότητα ώστε κάθε εβδομάδα να καθαρίζεις στην εντέλεια το αυτοκίνητό σου, τότε η λύση είναι τα self-service πλυντήριο αυτοκινήτων.

Τα self-service πλυντήριο είναι η τελευταία τάση στο πλύσιμο του αυτοκινήτου και γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας λύση σε όσους θέλουν να καθαρίσουν το αυτοκίνητό τους μόνοι, αλλά δεν έχουν το ούτε τα απαραίτητα παρελκόμενα, ούτε το χώρο.
 

Το πλένεις μέσα-έξω με επαγγελματικά μηχανήματα

Σε ένα self-service πλυντήριο λοιπόν μπορείς να καθαρίσεις πλήρως το αυτοκίνητό σου. Δηλαδή τόσο το αμάξωμα, όσο και την καμπίνα.

Αναλυτικότερα για το εξωτερικό πλύσιμο, έχει ειδικά πλυστικά μηχανήματα που λειτουργούν υπό πίεση και δίνουν τις εξής επιλογές:

  • Πλύσιμο με ζεστό νερό χωρίς άλατα και ειδικό καθαριστικό
  • Ξέπλυμα με σκέτο ζεστό νερό επίσης χωρίς άλατα
  • Κέρωμα με κερί αναμεμειγμένο με νερό
  • Τελικό ξέπλυμα με απιονισμένο νερό
Αν επιθυμείτε και εσωτερικό καθάρισμα, τότε στα περισσότερα self-service πλυντήρια παρέχονται:
  • Απορροφητική σκούπα
  • Ειδικό μηχάνημα που καθαρίζει πατάκια
  • Φυσητήρα ζεστού αέρα για στέγνωμα
Από εκεί και πέρα για να τελειοποιήσετε το καθάρισμα παρέχονται δωρεάν πανάκια στεγνώματος, καθαριστικό και ψεκαστήρες για τα τζάμια, χαρτί και λεπίδες αποστράγγισης από σιλικόνη.

Τώρα, αν θέλετε να πλύνετε και τον κινητήρα, θα πρέπει να το κάνετε στην αυλή σας!


Σε self-service πλυντήριο μπορείτε να πλύνετε το αυτοκίνητό 24/7, με τη διαδικασία να μην παίρνει πάνω από δέκα λεπτά.
2 Φωτογραφίες »

Σε self-service πλυντήριο μπορείτε να πλύνετε το αυτοκίνητό 24/7, με τη διαδικασία να μην παίρνει πάνω από δέκα λεπτά.

Σαν ηλεκτρονικό, πετάς κέρμα και παίζεις

Ποια είναι η διαδικασία σε ένα self-service πλυντήριο; Παρκάρετε στις προκαθορισμένες θέσεις στάθμευσης των αυτοκινήτων, όπου σε κάθε θέση θα βρείτε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για το πλύσιμο. Κατόπιν για να «ξεκλειδώσετε» τη λειτουργία των μηχανημάτων βάζετε κέρμα στο ειδικό κερματοδέκτη και από εκείνη τη στιγμή, ξεκινούν να λειτουργούν τα μηχανήματα.

Ανάλογα τα κέρματα που θα ρίξετε έχετε και τον αντίστοιχο χρόνο, ο οποίος πάντα μετράει αντίστροφα και βρίσκεται και σε εμφανές σημείο. Υπολογίστε περίπου 1 ευρώ για κάθε δίλεπτο λειτουργίας. Φυσικά δεν υπάρχει περιορισμός και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κάθε μηχάνημα όσες φορές θέλετε.

Αν δεν έχετε κέρματα μην σας πιάνει άγχος, υπάρχει μηχάνημα που σας αλλάζει χαρτονομίσματα ή μπορείτε και αγοράσετε νομίσματα μέσω της κάρτας σας.

Πλένεις 24/7 και κερδίζεις χρόνο και χρήμα

Για πιο λόγο να επιλέξετε self-service πλυντήριο; Αρχικά μπορείτε να πλύνετε το αυτοκίνητό σας οποιαδήποτε ώρα, καθώς τα πλυντήρια λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο. Επιπλέον κερδίζετε χρόνο, αφού η διαδικασία για ένα εξωτερικό πλύσιμο, δεν θα σας πάρει πάνω από 10 λεπτά. Δεν είναι μόνο τα δέκα λεπτά, είναι πως δεν θα χρειαστεί να το αφήσεις και να περάσεις αργότερα να το πάρεις.

Αντίστοιχα ισχύει πως είναι και πιο οικονομικό, αφού ακόμα και με 3 ευρώ μπορείς να κάνεις τα βασικά και να έχεις ένα καθαρό αυτοκίνητο. Παράλληλα δεν κινδυνεύεις να «τραυματίσεις» το χρώμα του αυτοκινήτου, αφού δεν έρχεται κάποιο στερεό υλικό σε επαφή με το αυτοκίνητό σου, παρά μόνο το νερό και τα καθαριστικά, με την πίεση να είμαι ελεγχόμενη.

Τέλος σας δίνει  δίνει την ικανοποίηση ότι φροντίσατε μόνοι σας το αυτοκίνητό σας και όταν το δοκιμάστε θα διαπιστώσετε πως είναι διασκεδαστικό και μπαίνεις στο τρυπάκι να τρέχεις για να προλάβεις το χρόνο. Τώρα μάλιστα που είναι και καλοκαίρι, αν πάτε με παρέα, μπορείτε να κάνετε και πλακίτσα μπουγελώνοντας τον/την φίλο/η σας.

MIKRA VANS LEASING
ETRANSIT VS ESPRINTER