3 φωτογραφίες »

Skoda RE-X1 Kreisel: Ηλεκτρικό αγωνιστικό με 354 άλογα

1.887 Επισκέψεις στο άρθρο (2/7/2021)

Η Skoda γιορτάζει 120 χρόνια στον μηχανοκίνητο αθλητισμό με την αποκάλυψη ενός νέου ηλεκτρικού αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Η Skoda γιορτάζει 120 χρόνια παρουσίας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και για αυτό κοιτάει μπροστά παρουσιάζοντας ένα αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο rally. To όνομά του είναι RE-X1 Kreisel, βασίζεται πάνω στην Fabia Rally2 evo και δημιουργήθηκε μέσα από μια συνεργασία της Skoda Motorsport με την Skoda Austria, την Kreisel Electric και την Baumschlager Rallye & Racing.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


H Skoda χρειάστηκε να τροποποιήσει μια Fabia Rally2 evo για να εγκαταστήσει το ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο που ανέπτυξε η Kreisel. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες αλλά γνωρίζουμε πως το RE-X1 Kreisel εξοπλίζεται με μια μπαταρία 52,5 kWh και ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 354 άλογα και 600 Nm ροπής. Η ισχύς αυτή το κάνει πιο ισχυρό από το απλό αγωνιστικό για τα rally που εξοπλίζεται με έναν 1.600άρη turbo κινητήρα απόδοσης 291 ίππων και 425 Nm ροπής.

Για να φιλοξενήσει το αυτοκίνητο το ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο, το σασί χρειάστηκε να τροποποιηθεί για να εγκατασταθεί η μπαταρία ιόντων λιθίου όσο το δυνατόν χαμηλότερα. Το αυτοκίνητο έχει επίσης αναθεωρημένη γεωμετρία ανάρτησης.

Το RE-X1 Kreisel είναι τεχνικά ένα πρωτότυπο, ωστόσο έχει πάρει homologation από την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της Aυστρίας, πράγμα που θα του επιτρέψει να συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα Rally της χώρας.

O Michal Hrabanek, το αφεντικό της Skoda Motorsport, δήλωσε ότι «είναι ένας συνδυασμός παραδοσιακών και νέων τεχνολογιών» και ότι το αυτοκίνητο «έχει όλες τις δυνατότητες την Fabia Rally2 evo αλλά με ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο και πραγματικά πιστεύω ότι οι φίλοι των αγώνων θα βρουν το project πολύ ενδιαφέρον».
 

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
test center