Πηγές από την Γερμανία αναφέρουν ότι ο γερμανικός κολοσσός έχει ήδη κατασκευάσει κάποια πρώτα Polo R για δοκιμές.

Στα σκαριά το VW Polo R;

3.056 Επισκέψεις στο άρθρο (3/1/2018)

O Karstern Schebsdat, επικεφαλής ανάπτυξης πλαισίων της VW άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λανσαρίσματος μιας έκδοσης R για το Polo. Τι μοτέρ θα φοράει; Μάθετε περισσότερα.

Σε αποκαλύψεις που θα προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρουν στις τάξεις των φίλων του VW Group προχώρησε ο επικεφαλής της VW στον τομέα της ανάπτυξης των σασί.

Συγκεκριμένα, ο Karstern Schebsdat σε συνέντευξη του ανέφερε ότι το νέο Polo είναι πολύ πιθανό να λάβει μια ακόμη πιο ισχυρή έκδοση από αυτή του GTI των 200 ίππων που ανακοινώθηκε πρόσφατα. Ο ίδιος είπε για αυτό το ενδεχόμενο: « To Polo είναι τόσο σταθερό ακόμα και σε γρήγορες στροφές που σίγουρα υπάρχει μεγάλο περιθώριο για μια νέα έκδοση. Tο σασί του έχει να δώσει ακόμη πιο πολλά».
 
Αποδεικνύουν οι δηλώσεις αυτές ότι η VW ετοιμάζει μια R έκδοση για το Polo; Πηγές από την Γερμανία αναφέρουν ότι ο γερμανικός κολοσσός έχει ήδη κατασκευάσει κάποια πρώτα Polo R για δοκιμές με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι εξοπλίζονται με τον 4κύλινδρο 2,0 λτ. υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ του Golf R που αποδίδει 310 άλογα. Η πιθανότητα πάντως να δούμε ένα Polo με 310 ίππους είναι μικρή, καθώς ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα γινόταν πιο γρήγορο τόσο από το Golf GTI όσο και από το Golf R λόγω του μικρότερου βάρους του. Ακόμα και αν η ιπποδύναμη του δεν φτάσει πάντως τους 310 ίππους, η VW είναι πολύ πιθανό να του προσφέρει το σύστημα τετρακίνησης 4Motion με το οποίο εξοπλίζεται το Golf R.

¶ραγε αν προχωρήσει η έκδοση R για το Polo, μήπως δούμε κάτι αντίστοιχο από την SEAT με μία έκδοση CUPRA για το Ibiza;
 

Toyota
test center