• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το Opel Astra TCR βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας του.

Η βελγική ομάδα DG Sport Competition ετοιμάζεται να συμμετάσχει με δύο Opel Τουρισμού στο πρωτάθλημα TCR International.

Στις επάλξεις το Opel Astra TCR

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/2/2017

Όλα δείχνουν έτοιμα για την δεύτερη αγωνιστική σεζόν του Opel Astra TCR των 350 ίππων. Τι βελτιώσεις έχει δεχτεί το αγωνιστικό της γερμανικής μάρκας και τι εξελίξεις υπάρχουν για τη συμμετοχή του στους αγώνες ανά τον κόσμο;

 
Πριν ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος του 2017 στις διεθνείς πίστες, το Opel Astra TCR βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο προετοιμασίας του. Με βάση την εμπειρία που αποκτήθηκε από το ντεμπούτο του αυτοκινήτου το 2016, πιο συγκεκριμένα τον περασμένο χειμώνα, βελτιώθηκαν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες στο αγωνιστικό Opel των 350 ίππων, το οποίο απευθύνεται σε ιδιώτες που συμμετέχουν σε πρωταθλήματα τουρισμού, εν` όψει της πιστοποίησής του τον ερχόμενο Μάρτιο.

Μετά από αυτή τη διαδικασία, το Opel Astra TCR θα μπορεί να συμμετάσχει σε όλα τα πρωταθλήματα TCR ανά τον κόσμο. Σ` αυτά περιλαμβάνεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα TCR International και 11 συνολικά εθνικά και περιφερειακά πρωταθλήματα, ανάμεσα στα οποία και το γερμανικό ADAC TCR. Επιπλέον, αρκετοί αγώνες αντοχής όπως οι 24 Ώρες του Nürburgring, της Βαρκελώνης και του Ντουμπάι, έχουν προβλέψει κατηγορίες για TCR αυτοκίνητα. Το ίδιο ισχύει και για το πιο δημοφιλές – στους ιδιώτες – πρωτάθλημα στον κόσμο, το VLN Endurance Championship το οποίο διεξάγεται στη θρυλική πίστα Nordschleife του Nürburgring.
 
 
Πριν από την πιστοποίηση του αυτοκινήτου θα γίνει μία δοκιμή BoP (Balance of Performance) στις 1 και 2 Μαρτίου στην πίστα Adria International Raceway κοντά στη Βενετία. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, οι επιδόσεις των αυτοκινήτων κλάσης TCR όλων των συμμετεχόντων κατασκευαστών ελέγχονται από έναν επαγγελματία οδηγό, τον οποίο θα έχει ορίσει η οργάνωση TCR. Ανάλογα με τα αποτελέσματα μπαίνουν σε μία βασική κατάταξη. Αυτή η διαδικασία εξασφαλίζει την ανταγωνιστικότητα όλων των αυτοκινήτων που συμμετέχουν. Εφόσον κριθεί σκόπιμο, μπορούν να γίνουν διορθώσεις σε επίπεδο ισορροπίας επιδόσεων κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία δυνάμεων στη σειρά εκκίνησης με στόχο πιο συναρπαστικούς αγώνες και με τη συμμετοχή διαφορετικών κατασκευαστών. 
 
Πέραν των ιδιωτικών συμμετοχών σε διάφορα εθνικά πρωταθλήματα, το Astra TCR θα κατέβει στο διεθνή στίβο και αυτή τη χρονιά. Η βελγική ομάδα DG Sport Compétition – η οποία με οδηγό τον Pierre-Yves Corthals στο τιμόνι του Astra TCR κατέκτησε πέρσι τον τίτλο του πρώτου TCR Trophy στην Ευρώπη - ετοιμάζεται να συμμετάσχει με δύο Opel Τουρισμού στο πρωτάθλημα TCR International. Η αγωνιστική περίοδος ξεκινά στις 2 Απριλίου στο Rustavi International Motopark της Γεωργίας.
 
Με στόχο την παροχή όσο το δυνατόν καλύτερης υποστήριξης στους πελάτες της, η Opel αναβαθμίζει τη συνεργασία με τον παλιό συνεργάτη της σε τεχνικό επίπεδο και σε επίπεδο εξέλιξης, την Kissling Motorsport. Στο μέλλον, πέραν της εξέλιξης και κατασκευής των Astra TCR για ιδιώτες, η εξειδικευμένη σε αυτοκίνητα τουρισμού εταιρία από το Bad Münstereifel, κοντά στο Nürburgring, θα είναι και υπεύθυνη για την υποστήριξη των πελατών. «Θέτουμε τις απαραίτητες βάσεις για το αγωνιστικό πρόγραμμα των πελατών μας κάτω από την ίδια στέγη. Αυτό εξασφαλίζει ταχύρρυθμες διαδικασίες, πιο γρήγορα κανάλια επικοινωνίας και αποτελεσματική εξυπηρέτηση για τους πελάτες με Astra TCR», δήλωσε ο Διευθυντής Αγωνιστικού της Opel, Jörg Schrott.