STOP στην αύξηση των διοδίων της Αττικής Οδού από το υπουργείο

19.316 Επισκέψεις στο άρθρο (27/6/2019)

Το υπουργείο Μεταφορών βάζει φρένο στην αύξηση των διοδιών της Αττικής Οδού προσωρινά.

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Αττικής Οδού για την αύξηση του αντιτίμου των διοδίων σε δύο στάδια, ένα την 1η Ιουλίου και ένα την Πρωτοχρονιά του 2020, που θα διαμόρφωνε την τιμή από τα 2,80 ευρώ στα 3 και 3,30 ευρώ, αντίστοιχα, το υπουργείο Μεταφορών και ο υπουργός κ. Χρήστος Σπίρτζης τονίζει ότι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναστέλλει την ισχύ των αυξήσεων.

Με πιο απλά λόγια, το υπουργείο Μεταφορών «παγώνει» προς το παρόν την αύξηση των διοδίων της Αττικής Οδού, επικαλούμενο την ολοκλήρωση του ελέγχου επί των οικονομικών στοιχείων της παραχωρησιούχου εταιρείας, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παράλληλα, ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου είναι η διάταξη για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των εκλογέων της 7ης Ιουλίου, που ορίζει πως για εκείνη τη μέρα θα υπάρχει πλήρης απαλλαγή, κάτι που σημαίνει πως όλα τα οχήματα ιδιωτικής ή δημοσίας χρήσης θα διέρχονται ελεύθερα από τους μετωπικούς σταθμούς διοδίων των αυτοκινητοδρόμων όλων των έργων παραχώρησης, από την δωδεκάτη πρωινή (12.00 π.μ.) της 6ης Ιουλίου μέχρι την ογδόη πρωινή (8.00 π.μ.) της 8ης Ιουλίου 2019.

peugeot
test center