Επιθετική αλλά σχετικά διακριτική σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν είναι η εμφάνιση του Opel Corsa OPC. Ο κινητήρας των 1,6 λίτρων αποδίδει 207 ίππους.

    Opel Corsa OPC

    27.800 Επισκέψεις στο άρθρο

    Η νέα OPC εκδοχή του Corsa βασισμένη στην τρέχουσα γενιά του μικρού Opel είναι εμφανές ότι έχει ρίξει λίγο τους τόνους σε επίπεδο εμφάνισης επιλέγοντας ταυτόχρονα να φτιάξει ένα πιο καλλιεργημένο τεχνικό προφίλ παρέχοντας αυξημένη αποτελεσματικότητα. 
     
    Ο κινητήρας των 1,6 λίτρων αποδίδει 207 ίππους και είναι γραμμικός σε απόδοση, χωρίς ξεσπάσματα αλλά την ίδια στιγμή με εντυπωσιακό τράβηγμα ενώ το 0-100 χλμ./ώρα να διαρκεί μόλις 7,0 δλ. και οι ρεπρίζ είναι επίσης πολύ καλές. Φυσικά όλα αυτά έχουν κάποιο αντίκτυπο και στην κατανάλωση καυσίμου η οποία με μέση τιμή στα 11,6 λτ./100 χλμ. δείχνει ότι απαιτεί κάποια σύνεση από πλευράς του οδηγού, με δεδομένο ότι πρόκειται και για αμάξωμα της μικρής κατηγορίας. 
     
    Στο δρόμο το Corsa OPC που είχαμε δοκιμάσει διέθετε και το Performace Pack που παρέχει η Opel σε αυτήν την γενιά και το οποίο είναι μεν έξτρα αλλά προσθέτει πολλά καλούδια όπως ακόμη πιο σκληρή ανάρτηση, ζάντες 18 ιντσών, μεγαλύτερα εμπρός φρένα της Brembo (330 χλστ.) και δαγκάνες με λογότυπο OPC, ελαστικά Michelin SuperSport και κυρίως μηχανικό μπλοκέ διαφορικό της Drexler. Όλα αυτά βεβαια κάνουν θαύματα ειδικά σε ό,τι αφορά την εκμετάλλευση της δύναμης και τη μεταφορά της στο δρόμο. Το τιμόνι θα μπορούσε να έχει λίγο καλύτερη πληροφόρηση και το πλαίσιο θα μπορούσε να σε βάζει λίγο πιο έντονα στο παιχνίδι ωστόσο το Corsa OPC σε μεταφέρει τάχιστα και με ασφάλεια σε κάθε διαδρομή, με προβλέψιμες αντιδράσεις και ανάλογη συμπεριφορά.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    Mercedes
    moto