Διακριτική η εμφάνιση του Leon FR, ελάχιστα αισθητή η ανανέωση που έγινε πρόσφατα. Mεγάλο όπλο ο κινητήρας των 180 ίππων: ήσυχος αλλά και επαρκέστατος.

    SEAT Leon 1,8 TSI FR 5d

    27.793 Επισκέψεις στο άρθρο

    Το δεύτερο από τα τρία μικρομεσαία που χωράνε στην επιλογή των Top 5 γρήγορων μοντέλων που σας παρουσιάζουμε εδώ είναι το SEAT Leon. H έκδοση που μας ενδιαφέρει είναι η FR με τον 1.800άρη κινητήρα των 180 ίππων. 
     
    Η σχεδίαση του μοντέλου και κυρίως η «διακόσμηση» θα μπορούσε να είναι λίγο πιο σπορτίφ και να τονίζει περισσότερο ότι κάτω από το εμπρός καπό υπάρχει ένας αρκετά πληθωρικός κινητήρας με απόδοση 180 ίππων. Υπάρχουν ενδείξεις FR σε διάφορα σημεία τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά ωστόσο σε αυτόν τον τομέα θα θέλαμε κάτι παραπάνω. Ο κινητήρας παραμένει ήσυχος και γραμμικός ωστόσο παρέχει τη μέγιστη τιμής της ροπής του (250 Nm) ήδη από τις 1.250 σ.α.λ.. Το εργοστασικό 0-100 χλμ./ώρα δίνει χρόνο 7,5 δλ. για το κλασσικό σπριντ ενώ από πλευράς κατανάλωσης αν το όχημα πιεστεί μπορεί να φτάσει και διψήφιο νούμερο. Συνολικά πάντως παραμένει ρυθμίσιμο και σε ήπιο στιλ οδήγησης δε θα προβληματίσει. 
     
    Στο εσωτερικό η εικόνα, μετά την πρόσφατη ανανέωση που δέχτηκε το μοντέλο είναι λίγο πιο φωτεινό και πιο ευχάριστο από ότι πιο παλιά. Στο δρόμο το Leon, ως κλασσικό SEAT είναι πολύ ευχάριστο. Απλώς στη συγκεκριμένη περίπτωση με τον πλούσιο κινητήρα τονίζονται ακόμα πιο πολύ οι καλές πλευρές του.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    home pro
    test center