Το δεύτερης γενιάς Nissan Juke διατηρεί την εκκεντρική σχεδίαση του τωρινού, όμως θα είναι ριζικά διαφορετικό σε χώρους, ποιότητα και τεχνολογία.

Nissan Juke: O πρωτοπόρος…Νο 2

99.522 Επισκέψεις στο άρθρο (23/2/2019)

What is new
- Παρουσίαση προς τα τέλη του έτους
- Μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο τεχνολογικά

Με κινητήρες από 95 έως 190 ίππους
Το Nissan Juke ήταν ο πρωτεργάτης της κατηγορίας των μικρών crossover με τη Nissan να επιδιώκει την επανάληψη της επιτυχίας του Qashqai σε μια σημαντικά χαμηλότερης δυναμικής κατηγορία τότε. Το νερό όμως μπήκε για τα καλά στο αυλάκι και το έδαφος είναι τόσο πρόσφορο τώρα, για να καταφέρει μέσω της 2ης γενιάς του να κάνει την διαφορά. Το Juke περνάει λοιπόν στη δεύτερη φάση της ζωής του, πατώντας πάνω στο εκκεντρικό και δυναμικό αισθητικό προφίλ της πρώτης γενιάς, με κάποιες εκσυγχρονισμένες φυσικά λεπτομέρειες. Τα βασικά σχεδιαστικά στοιχεία θα παραμείνουν (η V-Motion γρίλια και τα ψηλά τοποθετημένα φωτιστικά σώματα αλλά και τα μπούμερανγκ φωτιστικά πίσω), ωστόσο μέσω των πιο απαλών ακμών του αμαξώματος θα γίνεται άμεσα αντιληπτή η αύξηση στις διαστάσεις του. Μέσω αυτών, το νέο Juke θα προσφέρει καλύτερα επίπεδα χώρων, ενώ οι πληροφορίες μας λένε πως θα εξοπλιστεί με καλύτερης ποιότητας υλικά κατασκευής στο εσωτερικό και πιο εξελιγμένο σύστημα infotainment. Σημαντικά αναβαθμισμένο αναμένεται και το τεχνολογικό επίπεδο, με όλα τα σύγχρονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας της Nissan να βρίσκουν «στέγη» και στο Juke. 

Η νέα γενιά του ιαπωνικού crossover θα είναι έτοιμη το καλοκαίρι του 2019 και θα βασίζεται πάνω στην CMF-B πλατφόρμα της Renault-Nissan, γεγονός που θα του επιτρέψει να υιοθετήσει νέα κινητήρια σύνολα, συμπεριλαμβανομένης πιθανότατα και μια υβριδικής έκδοσης. Συγκεκριμένα, οι πρώτες αναφορές για την γκάμα των μοτέρ θέλουν το νέο Juke να εξοπλίζεται με τον νέο 1.000άρη βενζίνης της συμμαχίας Nissan – Renault με 95 ίππους, τον 1,33 λτ. με 115 και 140 ίππους, ενώ στους diesel θα υπάρχει ο 1,5 λτ. diesel με απόδοση 110 ίππων καθώς και ένας 1.600άρης με απόδοση 190 ίππους.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

peugeot
skoda