Το νέο Opel Mokka X θα χτιστεί στη νέα πλατφόρμα του ομίλου PSA και θα διαθέτει υβριδικές και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, ενώ θα διατηρήσει και τετρακίνητες εκδόσεις.

    Opel Mokka X: Nέο κεφάλαιο στα X-Files της Opel

    99.530 Επισκέψεις στο άρθρο (23/2/2019)

    What is new
    - Με κινητήρες από 100 έως 130 ίππους
    - Και υβριδικές 4κίνητες εκδόσεις
    - Αμιγώς ηλεκτρική έκδοση

    Παρουσίαση το 2020
    Το Mokka X είναι το επόμενο μοντέλο της Opel που θα συνεχίσει την «καριέρα» του μέσα στην PSA εποχή μετά το Corsa. Το νέο Mokka X θα βασιστεί στην επόμενη γενιά του Peugeot 2008 και θα χτιστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα CMP (Compact Modular Platform) του ομίλου και θα είναι μεγαλύτερο αλλά και ελαφρύτερο από το υπάρχον μοντέλο.

    Εμπνευσμένο αισθητικά από το πρωτότυπο GT X Experimental, το νέο Mokka X θα λανσάρει πρώτο το προφίλ αυτού, που αναμένεται να περάσει και στα μεταγενέστερα μοντέλα της Opel. Κύρια σχεδιαστικά στοιχεία που θα περάσουν στο Mokka X είναι η επιθετική και high-tech μάσκα με τα LED φώτα, η κεκλιμένη γραμμή της οροφής και τα πίσω εντυπωσιακά και πάλι φώτα. Μέσω αυτών των στοιχείων αλλά και της νέας τεχνολογίας που θα εφαρμόζει, το Mokka X αναμένεται να αποκτήσει πιο ξεκάθαρο και εστιασμένο crossover χαρακτήρα στην γκάμα της Opel, ξεχωρίζοντας από το Crossland X.

    Για το λόγο αυτό, θα συνεχίσει να διαθέτει και τετρακίνητες εκδόσεις, οι οποίες ωστόσο τώρα θα προκύψουν από υβριδική τεχνολογία ενσωματώνοντας κάποιο ηλεκτρικό κινητήρα στον πίσω άξονα. Κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση στα πρότυπα των Corsa και του Zafira Life με αυτονομία περίπου 350 χλμ.. Στις πιο «συμβατικές» του εκδόσεις, το νέο Opel Mokka X θα διατίθεται με τους 1,2 λίτρων PureTech κινητήρες του ομίλου PSA σε αποδόσεις 110 και 130 ίππων, αλλά και με το νέο diesel κινητήρα των 1,5 λίτρων με αποδόσεις 110 και 120 ίππων. 

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    NEO PROACE
    NISSAN